DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 929
Hvedebrød, solsikkebrød
Engelsk navn
Wheat bread, white, with sunflower kernels
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1135 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1135 kJ 1003
Energi (kcal) 269 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 269 kcal 1003
Protein 9,0 g 7,79 - 11 9 1066, 1834
Protein, deklaration 9,9 g 8,55 - 12 9 1066, 1834
Kulhydrat difference 49,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 44,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 43,5 g 1003
Kostfibre 5,0 g 3,9 - 6,01 9 1066, 1834
Fedt 5,1 g 3,17 - 7,71 13 1818, 1066, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,94 g 9 1003
Aske 1,7 g 1,33 - 2,07 9 1066, 1834
Tørstof 65,1 g 61,1 - 69,1 9 1066, 1834
Vand 34,9 g 30,9 - 38,9 9 1066, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,261 mg 0,156 - 0,5 9 1066, 1834
Riboflavin (B2-vitamin) 0,125 mg 0,075 - 0,38 9 1066, 1834
Niacinækvivalent 1,62 NE 3 1003
B6-vitamin 0,147 mg 0,102 - 0,197 5 1834
Folat 58,0 µg 42 - 70 5 1834
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 377 mg 210 - 500 9 1066, 1834
Kalium 186 mg 156 - 212 9 1066, 1834
Calcium 59,1 mg 22 - 169 9 1066, 1834
Magnesium 45,4 mg 29 - 61,2 9 1066, 1834
Jern 1,50 mg 1,16 - 2,56 9 1066, 1834
Zink 1,00 mg 0,8 - 1,2 9 1066, 1834
Fosfor 195 mg 178 - 211 5 1834
Jod 19,0 µg 1 2197
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 44,0 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,060 1,61 1818
C16:0 0,442 11,9 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,200 5,42 1818
C20:0 0,023 0,631 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,001 0,0332 1818
C16:1,n-7 0,010 0,279 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,836 22,6 1818
C20:1,n-11 0,017 0,465 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,979 53,5 1818
C18:3,n-3 0,101 2,73 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,023 0,631 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,725 19,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,865 23,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,104 56,9 1003
Sum fedtsyrer 3,694 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,101 2,73 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,003 54,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,583 1066, 1834
Isoleucin 360 240 T 1212.0
Leucin 640 430 T 1212.0
Lysin 210 140 T 1212.0
Methionin 140 91 T 1212.0
Cystin 150 100 T 1212.0
Phenylalanin 450 300 T 1212.0
Tyrosin 190 130 T 1212.0
Threonin 240 160 T 1212.0
Tryptofan 97 65 T 1212.0
Valin 420 280 T 1212.0
Arginin 330 220 T 1212.0
Histidin 190 130 T 1212.0
Alanin 280 190 T 1212.0
Asparaginsyre 370 250 T 1212.0
Glutaminsyre 2910 1950 T 1212.0
Glycin 310 210 T 1212.0
Prolin 1000 670 T 1212.0
Serin 450 300 T 1212.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby