Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 939
Maniok, kassava, rå
Engelsk navn
Cassava, raw
Taxonomisk navn
Manihot esculenta
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 T 714
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 664 kJ 1003
Energi, kcal 159 kcal 1003
total-N 0,218 g 2 1938
Protein, total 1,4 g 2 1938
Protein, deklaration 1,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 38,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 36,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 36,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,8 g 2 1938
Fedt, total 0,3 g 2 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 2 1938
Tørstof 40,3 g 2 1938
Vand 59,7 g 2 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,500 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 6,00 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,087 mg 2 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,048 mg 2 1938
Niacin 1,17 NE 1003
niacin 0,854 mg 2 1938
B6-vitamin 0,088 mg 2 1938
Pantothensyre 0,107 mg 2 1938
Folat 27,0 µg 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 20,6 mg 1003
L-ascorbinsyre 20,6 mg 2 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 14,0 mg 2 1938
Kalium, K 271 mg 2 1938
Calcium, Ca 16,0 mg 2 1938
Magnesium, Mg 21,0 mg 2 1938
Phosphor, P 27,0 mg 2 1938
Jern, Fe 0,270 mg 2 1938
Kobber, Cu 0,100 mg 1 1938
Zink, Zn 0,340 mg 2 1938
Mangan, Mn 0,384 mg 1 1938
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre, total 1,26 mg 1346
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 2,49 g 1,87 - 3,11 30 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,001 0,36 1342
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,095 34,7 1342
C18:0 0,007 2,56 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1938
C18:1,n-9 0,104 38,0 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,044 16,1 1342
C18:3,n-3 0,023 8,39 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,103 37,6 1003
Sum monoumættede 0,104 38,0 1003
Sum polyumættede 0,067 24,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,274 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,023 8,39 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,044 16,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 26 120 1342
Leucin 39 180 1342
Lysin 44 200 1342
Methionin 11 52 1342
Cystin 28 130 1342
Phenylalanin 26 120 1342
Tyrosin 18 81 1342
Threonin 28 130 1342
Tryptofan 19 87 1342
Valin 35 160 1342
Arginin 137 630 1342
Histidin 20 91 1342
Alanin 39 180 1342
Asparaginsyre 78 360 1342
Glutaminsyre 207 950 1342
Glycin 28 130 1342
Prolin 33 150 1342
Serin 33 150 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby