DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 939
Maniok, kassava, rå
Engelsk navn
Cassava, raw
Taxonomisk navn
Manihot esculenta (Crantz, 1766)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 664 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 674 kJ 1003
Energi (kcal) 157 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 159 kcal 1003
Protein 1,4 g 2 1938
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,4 g 2 1938
Kulhydrat difference 38,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 36,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 36,8 g 1003
Kostfibre 1,8 g 2 1938
Fedt 0,3 g 2 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 2 1003
Aske 0,6 g 2 1938
Tørstof 40,3 g 2 1938
Vand 59,7 g 2 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,000 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 6,00 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0870 mg 2 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0480 mg 2 1938
Niacinækvivalent 1,17 NE 1003
Niacin 0,854 mg 2 1938
B6-vitamin 0,0880 mg 2 1938
Pantotensyre 0,107 mg 2 1938
Folat 27,0 µg 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 20,6 mg 1003
Ascorbinsyre 20,6 mg 2 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 14,0 mg 2 1938
Kalium 271 mg 2 1938
Calcium 16,0 mg 2 1938
Magnesium 21,0 mg 2 1938
Jern 0,270 mg 2 1938
Kobber 0,1000 mg 1 1938
Zink 0,340 mg 2 1938
Mangan 0,384 mg 1 1938
Fosfor 27,0 mg 2 1938
Sum mineraler 349 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,50 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 35,3 g 1 2141
Crude fibre 2,49 g 1,87 - 3,11 30 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,00126 g 1346
Sum organiske syrer 0,00126 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,001 0,364 1342
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,068 34,6 1342
C18:0 0,005 2,55 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,074 37,9 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,031 16 1342
C18:3,n-3 0,016 8,39 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,074 37,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,074 37,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,048 24,4 1003
Sum fedtsyrer 0,196 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,016 8,39 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,031 16 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,218 1938
Isoleucin 26 120 1342
Leucin 39 180 1342
Lysin 44 200 1342
Methionin 11 52 1342
Cystin 28 130 1342
Phenylalanin 26 120 1342
Tyrosin 18 81 1342
Threonin 28 130 1342
Tryptofan 19 87 1342
Valin 35 160 1342
Arginin 137 630 1342
Histidin 20 91 1342
Alanin 39 180 1342
Asparaginsyre 78 360 1342
Glutaminsyre 207 950 1342
Glycin 28 130 1342
Prolin 33 150 1342
Serin 33 150 1342
Sum essentielle Aminosyrer 248,52
Sum ikke essentielle aminosyrer 601,898
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 23,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 T 714.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby