DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 942
Oksekød, hakket, 10-15% fedt, rå
Engelsk navn
Beef, mince, 10-15% fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 687 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 687 kJ 1003
Energi (kcal) 164 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 164 kcal 1003
Protein 19,4 g 19,45 18 - 20,5 16 1029
Protein, deklaration 19,4 g 19,45 18 - 20,5 16 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,7 g 9,7 5,8 - 16,3 16 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 16 1003
Aske 0,9 g 0,947 0,85 - 0,98 16 1029
Tørstof 30,0 g 29,65 25,6 - 34,7 16 1029
Vand 70,0 g 70,35 65,3 - 74,4 16 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 11,7 µg 11,7 6,4 - 17 2 1029
D-vitamin 0,500 µg 1003
D3-vitamin 0,500 µg 1313
E-vitamin 0,393 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,393 mg 0,355 0,08 - 0,67 16 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,0441 mg 0,043 0,033 - 0,064 16 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,166 mg 0,163 0,15 - 0,189 16 1029
Niacinækvivalent 7,79 NE 1003
Niacin 3,93 mg 3,9 3,1 - 4,7 16 1029
B6-vitamin 0,261 mg 0,26 0,17 - 0,34 16 1029
Pantotensyre 0,340 mg 0,35 0,24 - 0,46 16 1029
Biotin 1,27 µg 1,3 1,06 - 1,5 16 1029
Folat 9,63 µg 10,65 4,5 - 13 16 1029
B12-vitamin 2,04 µg 1,9 1,5 - 2,7 16 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 64,8 mg 62,5 56 - 83 16 1029
Kalium 302 mg 300,0 270 - 340 16 1029
Calcium 6,89 mg 6,9 4,4 - 9,3 16 1029
Magnesium 19,3 mg 18,85 18,1 - 21 16 1029
Jern 2,25 mg 2,25 1,66 - 2,6 16 1029
Kobber 0,0666 mg 0,062 0,054 - 0,092 16 1029
Zink 4,40 mg 4,35 3,5 - 5,4 16 1029
Mangan 0,00850 mg 0,008 0,007 - 0,011 16 1029
Selen 6,58 µg 0,0 - 51 87 T 871.0
Fosfor 174 mg 173,5 153 - 206 16 1029
Jod 0,267 µg 0,8 - 5 2 T 871.0
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Sum mineraler 570 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1029
C12:0 0,001 0,00754 1029
C14:0 0,192 2,11 1029
C16:0 1,657 18,2 1029
C18:0 0,942 10,3 1029
C20:0 0,004 0,0468 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,077 0,852 1029
C16:1,n-7 3,168 34,8 1029
C18:1,n-7 0,113 1,23 1029
C18:1,n-9 2,362 26 1029
C20:1,n-11 0,010 0,107 1029
C18:1,trans 0,140 1,53 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,147 1,61 1029
C18:3,n-3 0,039 0,424 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,227 2,5 1029
Sum mættede fedtsyrer 2,796 30,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,730 63,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,185 2,03 1003
Sum transfedtsyrer 0,140 1,53 1003
Sum fedtsyrer 9,077 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 0,424 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,147 1,61 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 62,0 57 - 68 16 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,276 1029
Isoleucin 996 T 871.0
Leucin 1670 T 871.0
Lysin 1830 T 871.0
Methionin 526 T 871.0
Cystin 158 T 871.0
Phenylalanin 862 T 871.0
Tyrosin 703 T 871.0
Threonin 924 T 871.0
Tryptofan 232 T 871.0
Valin 1090 T 871.0
Arginin 1310 T 871.0
Histidin 747 T 871.0
Alanin 1280 T 871.0
Asparaginsyre 1890 T 871.0
Glutaminsyre 3100 T 871.0
Glycin 1110 T 871.0
Prolin 884 T 871.0
Serin 846 T 871.0
Ornitin 0 T 871.0
Sum essentielle Aminosyrer 8879,43 T 871.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 11277,1 T 871.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 66,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby