DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 945
Grisekød, hakket, 5-10% fedt, råt
Engelsk navn
Pork, mince, 5-10% fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 701 kJ 1003
Energi (kcal) 168 kcal 1003
Protein 19,3 g 19,3 19,1 - 19,7 5 1029
Protein, deklaration 19,3 g 19,3 19,1 - 19,7 5 1029
Kulhydrat difference 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,9 g 10,5 6,6 - 12,1 4 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 5 1003
Aske 1,0 g 0,97 0,97 - 1,05 5 1029
Tørstof 30,6 g 30,8 27 - 34,6 5 1029
Vand 69,4 g 69,2 65,4 - 73 5 1029
Nitrogen 3,094 g 3,088 3,05 - 3,15 5 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,40 RE 1003
Retinol 5,40 µg 1 1029
D-vitamin 0,351 µg 1003
D3-vitamin 0,113 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0950 µg 1300
E-vitamin 0,520 α-TE
alfa-Tokoferol 0,520 mg 0,52 0,42 - 0,62 5 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,686 mg 0,71 0,26 - 1,05 5 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,207 mg 0,211 0,179 - 0,23 5 1029
Niacinækvivalent 9,63 NE 1003
Niacin 5,80 mg 5,8 5,3 - 6,4 5 1029
B6-vitamin 0,306 mg 0,31 0,28 - 0,33 5 1029
Pantotensyre 0,700 mg 0,68 0,42 - 0,94 5 1029
Biotin 3,04 µg 3,0 2,6 - 3,6 5 1029
Folat 4,26 µg 3,7 2,4 - 7,9 5 1029
B12-vitamin 0,840 µg 0,7 0,7 - 1,1 5 1029
Cholin 71,7 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,6 mg 63,0 59 - 67 5 1029
Kalium 320 mg 320,0 300 - 340 5 1029
Calcium 7,92 mg 7,8 5,9 - 10,5 5 1029
Magnesium 20,0 mg 20,2 19,2 - 21 5 1029
Jern 0,986 mg 1,0 0,79 - 1,24 5 1029
Kobber 0,0796 mg 0,086 0,063 - 0,093 5 1029
Zink 2,34 mg 2,3 2 - 2,8 5 1029
Mangan 0,0114 mg 0,011 0,009 - 0,015 5 1029
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 T 988.0
Fosfor 190 mg 189,0 179 - 206 5 1029
Jod 1,000 µg 0,35 - 2,1 5 T 988.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,003 0,0283 1029
C12:0 0,014 0,153 1029
C14:0 0,152 1,66 1029
C16:0 2,217 24,2 1029
C18:0 1,152 12,6 1029
C20:0 0,012 0,129 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1029
C16:1,n-7 0,314 3,44 1029
C18:1,n-7 0,327 3,58 1029
C18:1,n-9 3,533 38,6 1029
C20:1,n-11 0,079 0,866 1029
C18:1,trans 0,043 0,473 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,985 10,7 1029
C18:3,n-3 0,104 1,14 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,196 2,15 1029
Sum mættede fedtsyrer 3,548 38,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,253 46,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,090 11,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,043 0,473 1003
Sum fedtsyrer 9,131 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,104 1,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,985 10,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 71 mg 71,0 68 - 74 5 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1030 310 T 779.0
Leucin 1560 470 T 779.0
Lysin 1850 560 T 779.0
Methionin 530 160 T 779.0
Cystin 140 42 T 779.0
Phenylalanin 760 230 T 779.0
Tyrosin 700 210 T 779.0
Threonin 890 270 T 779.0
Tryptofan 230 68 T 779.0
Valin 1130 340 T 779.0
Arginin 1230 370 T 779.0
Histidin 790 240 T 779.0
Alanin 1190 360 T 779.0
Asparaginsyre 1850 560 T 779.0
Glutaminsyre 2750 830 T 779.0
Glycin 960 290 T 779.0
Prolin 760 230 T 779.0
Serin 830 250 T 779.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby