DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 960
Makrel i tomat, konserves
Engelsk navn
Mackerel, in tomato sauce, canned
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 640 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 640 kJ 1003
Energi (kcal) 154 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 154 kcal 1003
Protein 11,7 g 11,68 10,6 - 12,6 12 2068
Protein fra Aminosyrer 9,4 g 1003
Protein, deklaration 11,7 g 11,68 10,6 - 12,6 12 2068
Kulhydrat difference 3,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 10,2 g 10,1 7,4 - 12,5 14 2068, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,86 g 2 1003
Aske 1,7 g 1,75 1,51 - 1,91 12 2068
Tørstof 27,4 g 27,5 25,7 - 29,6 14 2068, 2193
Vand 72,6 g 72,5 70,4 - 74,3 14 2068, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 29,1 RE 1003
Retinol 29,1 µg 29,05 27,8 - 30,3 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,60 µg 1003
D3-vitamin 2,60 µg 2,595 2,48 - 2,71 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 2 2068
E-vitamin 1,52 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,52 mg 1,52 1,5 - 1,54 2 2068
K1-vitamin 1,57 µg 0,0 - 2,36 2 1655, 2193
Menaquinon 4 0,400 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 0,152 µg 2 2193
Menaquinon 8 0,463 µg 2 2193
Menaquinon 9 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,104 µg 2 2193
K2-vitamin 0,857 µg
K-vitamin 2,43 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,045 0,044 - 0,046 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,172 mg 0,171 0,169 - 0,174 2 2068
Niacinækvivalent 6,81 NE 1003
Niacin 4,75 mg 4,75 4,6 - 4,9 2 2068
B6-vitamin 0,165 mg 0,165 0,149 - 0,182 2 2068
Pantotensyre 0,181 mg 0,181 0,162 - 0,2 2 2068
Biotin 6,05 µg 6,05 5,8 - 6,3 2 2068
Folat 19,0 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg T 48.0
B12-vitamin 5,85 µg 5,85 5,6 - 6,1 2 2068
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 346 mg 345,5 343 - 348 2 2068
Kalium 357 mg 357,0 342 - 372 2 2068
Calcium 16,0 mg 16,0 13 - 19 2 2068
Magnesium 23,1 mg 23,1 23 - 23,2 2 2068
Jern 0,695 mg 0,695 0,68 - 0,71 2 2068
Kobber 0,107 mg 0,107 0,097 - 0,117 2 2068
Zink 0,585 mg 0,585 0,58 - 0,59 2 2068
Mangan 0,0580 mg 0,058 0,044 - 0,072 2 2068
Krom 6,45 µg 6,45 5,5 - 7,4 2 2068
Selen 19,5 µg 19,5 19 - 20 2 2068
Fosfor 122 mg 121,5 120 - 123 2 2068
Chlorid 607 mg 607,0 602 - 612 2 2068
Jod 12,4 µg 12,4 12,4 - 12,4 2 2068
Nikkel 2,60 µg 2,6 2,3 - 2,9 2 2068
Kviksølv 3,91 µg 1,2 - 12,5 53 T 34.0
Arsen 143 µg 27 - 261 53 T 34.0
Cadmium 0,454 µg 0,12 - 1,4 53 T 34.0
Bly 0,218 µg 0,0 - 1,4 53 T 34.0
Sum mineraler 1470 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,5 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,5 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 2068
C10:0 0,000 0,0 2068
C12:0 0,000 0,0 2068
C14:0 0,690 7,28 2068
C15:0 0,040 0,423 2068
C16:0 1,228 12,9 2068
C18:0 0,230 2,43 2068
C20:0 0,000 0,0 2068
C22:0 0,000 0,0 2068
C24:0 0,000 0,0 2068
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,340 3,59 2068
C18:1,n-7 0,175 1,84 2068
C18:1,n-9 0,903 9,54 2068
C20:1,n-9 0,916 9,67 2068
C22:1,n-9 0,105 1,1 2068
C22:1,n-11 1,511 15,9 2068
C24:1,n-9 0,102 1,07 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,332 3,5 2068
C18:3,n-3 0,161 1,7 2068
C18:4,n-3 0,473 5 2068
C20:2,n-6 0,000 0,0 2068
C20:3,n-6 0,000 0,0 2068
C20:4,n-3 0,098 1,03 2068
C20:4,n-6 0,003 0,033 2068
C20:5,n-3 0,628 6,63 2068
C22:5,n-3 0,121 1,27 2068
C22:6,n-3 1,149 12,1 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,257 2,72 2068
Sum mættede fedtsyrer 2,188 23,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,051 42,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,965 31,3 1003
Sum fedtsyrer 9,461 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,631 27,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,335 3,53 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 75 mg 1001
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,872 2068
Isoleucin 562 300 T 1105.0
Leucin 861 460 T 1105.0
Lysin 1030 550 T 1105.0
Methionin 318 170 T 1105.0
Cystin 73 39 T 1105.0
Phenylalanin 468 250 T 1105.0
Tyrosin 449 240 T 1105.0
Threonin 524 280 T 1105.0
Tryptofan 124 66 T 1105.0
Valin 730 390 T 1105.0
Arginin 580 310 T 1105.0
Histidin 580 310 T 1105.0
Alanin 674 360 T 1105.0
Asparaginsyre 1050 560 T 1105.0
Glutaminsyre 1290 690 T 1105.0
Glycin 637 340 T 1105.0
Prolin 431 230 T 1105.0
Serin 506 270 T 1105.0
Sum essentielle Aminosyrer 8970 T 1105.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 9820 T 1105.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,000 mg 0,0 - 2 2 1473
Cholin 76,0 mg 1 2187
Tyramin 0,397 mg - 1,63 6 1455
Phenylethylamin 0,0430 mg - 0,21 6 1455
Putrescin 0,0500 mg 0,0 - 0,2 2 1473
Cadaverin 0,997 mg 0,005 - 5,2 6 1455
Spermin 0 mg 2 1473
Spermidin 0 mg 2 1473
Sum biogene aminer 2,49 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,925 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby