DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 970
Bønnespirer, mung, rå
Engelsk navn
Bean sprouts, mung, raw
Taxonomisk navn
Vigna radiata (Linnaeus, 1753) (R. Wilczek, 1954)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 143 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 143 kJ 1003
Energi (kcal) 34 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 34 kcal 1003
Protein 3,0 g 8 1938
Protein, deklaration 3,0 g 8 1938
Kulhydrat difference 5,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,1 g 1003
Kostfibre 1,8 g 1938
Fedt 0,2 g 8 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,4 g 8 1938
Tørstof 9,6 g 8 1938
Vand 90,4 g 8 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 12,0 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
K1-vitamin 33,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,0840 mg 8 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,124 mg 8 1938
Niacinækvivalent 1,37 NE 1003
Niacin 0,749 mg 8 1938
B6-vitamin 0,0880 mg 8 1938
Pantotensyre 0,380 mg 4 1938
Folat 100,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 13,2 mg 1003
Ascorbinsyre 13,2 mg 8 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 4 1938
Kalium 149 mg 8 1938
Calcium 25,8 mg 15,6 - 35,7 6 1015
Magnesium 21,0 mg 8 1938
Jern 0,910 mg 8 1938
Kobber 0,164 mg 8 1938
Zink 0,410 mg 8 1938
Mangan 0,188 mg 8 1938
Fosfor 100,0 mg 74,1 - 120 6 1015
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,20 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 1,80 g 1 2141
Crude fibre 0,810 g 0,59 - 1,03 7 1342
Neutral detergent fibre 1,10 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1342
C16:0 0,037 26,6 1342
C18:0 0,009 6,66 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,026 18,3 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,049 35 1342
C18:3,n-3 0,019 13,3 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,047 33,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,026 18,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,067 48,3 1003
Sum fedtsyrer 0,139 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,019 13,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,049 35 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,486 1938
Isoleucin 131 270 1342
Leucin 175 360 1342
Lysin 170 350 1342
Methionin 35 71 1342
Cystin 17 35 1342
Phenylalanin 117 240 1342
Tyrosin 53 110 1342
Threonin 78 160 1342
Tryptofan 37 77 1342
Valin 131 270 1342
Arginin 199 410 1342
Histidin 73 150 1342
Alanin 102 210 1342
Asparaginsyre 486 1000 1342
Glutaminsyre 165 340 1342
Glycin 63 130 1342
Serin 34 69 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,775 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby