DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 985
Grisekød, bov med svær, rå
Engelsk navn
Pork, hand with rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 787 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 787 kJ 1003
Energi (kcal) 189 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 189 kcal 1003
Protein 18,2 g 0,0 16,4 - 19,9 18 1832
Protein fra Aminosyrer 15,0 g 1003
Protein, deklaration 18,2 g 0,0 16,4 - 19,9 18 1832
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 12,9 g 7,8 - 18,1 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 20 1003
Aske 1,0 g 0,99 0,87 - 1,1 50 T 1003.0
Tørstof 32,1 g 28,6 - 35,6 18 1832
Vand 67,9 g 64,4 - 71,4 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,371 µg 1003
D3-vitamin 0,126 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0980 µg 1300
E-vitamin 0,444 α-TE
alfa-Tokoferol 0,444 mg 0,38 0,13 - 0,87 20 T 1003.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,832 mg 0,86 0,37 - 1,23 20 T 1003.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 0,138 0,113 - 0,173 20 T 1003.0
Niacinækvivalent 9,74 NE 1003
Niacin 6,38 mg 6,5 4,3 - 8 20 T 1003.0
B6-vitamin 0,319 mg 0,31 0,24 - 0,46 20 T 1003.0
Pantotensyre 0,708 mg 0,7 0,38 - 1,11 20 T 1003.0
Biotin 3,11 µg 3,05 2,2 - 4,2 20 T 1003.0
Folat 3,92 µg 4,15 2,3 - 5,8 20 T 1003.0
B12-vitamin 0,755 µg 0,75 0,4 - 1,4 20 T 1003.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 48,4 mg 47,5 40 - 61 20 T 1003.0
Kalium 320 mg 320,5 248 - 383 20 T 1003.0
Calcium 6,25 mg 5,9 4,2 - 9,3 20 T 1003.0
Magnesium 20,4 mg 19,95 16,1 - 23,5 20 T 1003.0
Jern 0,488 mg 0,47 0,37 - 0,7 20 T 1003.0
Kobber 0,0450 mg 0,04 0,03 - 0,07 20 T 1003.0
Zink 1,40 mg 1,37 1,13 - 2,14 20 T 1003.0
Mangan 0,01000 mg 0,01 0,01 - 0,01 20 T 1003.0
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 T 1003.0
Molybdæn 0 µg 1 T 1003.0
Selen 10,2 µg 1917
Fosfor 188 mg 188,5 163 - 201 20 T 1003.0
Jod 1,10 µg T 1003.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 T 1003.0
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 T 1003.0
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 T 1003.0
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 T 1003.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 11,868 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 62,0 56 - 72 20 T 1003.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,008 1832
Isoleucin 902 300 T 1003.0
Leucin 1380 460 T 1003.0
Lysin 1680 560 T 1003.0
Methionin 481 160 T 1003.0
Cystin 126 42 T 1003.0
Phenylalanin 692 230 T 1003.0
Tyrosin 632 210 T 1003.0
Threonin 782 260 T 1003.0
Tryptofan 202 67 T 1003.0
Valin 993 330 T 1003.0
Arginin 1110 370 T 1003.0
Histidin 692 230 T 1003.0
Alanin 1110 370 T 1003.0
Asparaginsyre 1680 560 T 1003.0
Glutaminsyre 2560 850 T 1003.0
Glycin 932 310 T 1003.0
Prolin 722 240 T 1003.0
Serin 752 250 T 1003.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 60,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 T 1050.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby