DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 986
Smørbart blandingsprodukt, 80% fedt
Engelsk navn
Blended spread, 80% fat
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 3004 kJ 1003
Energi (kcal) 731 kcal 1003
Protein 0,2 g 0,446 - 0,446 2 2175, 2092
Protein fra Aminosyrer 0,2 g 1003
Protein, deklaration 0,2 g 0,437 - 0,437 2 2175, 2092
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1003
Fedt 80,8 g 79,6 - 83 22 1250, 2092, 2175
Alkohol 0,0 g 1003
Salt deklaration 0,91 g 22 1003
Aske 1,2 g 1,21 1,2 - 1,22 2 2092, 2175
Tørstof 82,9 g 82 - 83,9 22 1250, 2175, 2092
Vand 17,1 g 16 - 17,9 22 1250, 2175, 2092
Nitrogen 0,035 g 0,07 - 0,07 2 2175, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 574 RE 1003
Retinol 557 µg 449 - 699 22 1250, 2175, 2092
beta-Caroten 205 µg 205 205 - 205 1 2175
D-vitamin 0,320 µg 1003
D3-vitamin 0,140 µg 0,14 0,14 - 0,14 1 2175
D2-vitamin 0,0400 µg 1 2175
25-hydroxy D3-vitamin 0,0800 µg 1 2175
25-hydroxy D2-vitamin 0,0600 µg 1 2175
E-vitamin 5,76 α-TE
alfa-Tokoferol 5,76 mg 5,755 4,31 - 7,2 2 2175, 2092
gamma-Tokoferol 4,62 mg 4,62 4,62 - 4,62 1 2175
delta-Tokoferol mg 1 2175
alfa-Tokotrienol 0 mg 1003
K1-vitamin 25,8 µg 25,8 25,8 - 25,8 1 2175
Thiamin (B1-vitamin) 0,00500 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0260 mg 1003
Niacinækvivalent 0,126 NE 1003
Niacin 0,0740 mg 1003
B6-vitamin 0 mg 1003
Pantothensyre 0,0810 mg 1003
Biotin 0 µg 1003
Folat 2,07 µg 1003
Frit folat 0 µg 1003
B12-vitamin 0,0920 µg 1003
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 363 mg 310 - 460 22 2175, 1250, 2092
Kalium 36,3 mg 16 - 51 22 2175, 2092, 1250
Calcium 13,5 mg 13,5 13 - 14 2 2092, 2175
Magnesium 1,35 mg 1,35 1,3 - 1,4 2 2175, 2092
Jern 0,00950 mg 0,019 - 0,019 2 2175, 2092
Kobber 0,0125 mg 0,01 - 0,025 2 2175, 2092
Zink 0,0410 mg 0,041 0,022 - 0,06 2 2175, 2092
Mangan 0 mg 2 2092, 2175
Krom 0,305 µg 0,61 - 0,61 2 2175, 2092
Molybdæn 2,00 µg 2 2 - 2 1 2175
Selen 0,950 µg 0,5 - 1,9 2 2175, 2092
Fosfor 16,0 mg 16 15 - 17 2 2175, 2092
Chlorid 592 mg 522 - 680 21 1250, 2092
Jod 0,950 µg 1,9 - 1,9 2 2092, 2175
Nikkel 1,13 µg 1 2092
Kviksølv 0,148 µg 1003
Arsen 0,01000 µg 1003
Cadmium 0,377 µg 1003
Bly 2,96 µg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0,500 g 1 2092
Maltose 0 g 1003
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0,500 g 1003
Sum sukkerarter 0,500 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0220 mg 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2,118 2,94 2175, 2092
C6:0 1,424 1,97 2175, 2092
C8:0 0,791 1,09 2092, 2175
C10:0 1,745 2,42 2175, 2092
C12:0 1,964 2,72 2175, 2092
C13:0 2175
C14:0 6,021 8,36 2175, 2092
C15:0 0,628 0,872 2175, 2092
C16:0 17,650 24,5 2092, 2175
C17:0 0,306 0,425 2175
C18:0 6,689 9,29 2175, 2092
C20:0 0,163 0,226 2175
C21:0 2175
C22:0 2175
C23:0 2175
C24:0 2175
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2175
C14:1,n-5 0,495 0,687 2092, 2175
C15:1,n-5 2175
C16:1,n-7 0,811 1,12 2092, 2175
C17:1,n-7 0,133 0,184 2175
C18:1,n-7 1,046 1,45 2092, 2175
C18:1,n-9 20,604 28,6 2092, 2175
C20:1,n-9 0,225 0,311 2175
C20:1,n-11 2175
C22:1,n-9 2175
C22:1,n-11 2175
C24:1,n-9 2175
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2175
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2175
C18:1,trans 0,865 1,2 2092, 2175
C20:1,trans 0,000 0 2175
C22:1,trans 0,000 0 2175
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,189 5,82 2092, 2175
C18:2,konjugeret 0,214 0,297 2092
C18:3,n-3 1,684 2,33 2175, 2092
C18:3,n-6 2175
C18:4,n-3 2175
C20:2,n-6 2175
C20:3,n-3 2175
C20:3,n-6 2175
C20:4,n-6 2175
C20:5,n-3 2175
C22:2,n-6 2175
C22:4,n-6 2175
C22:5,n-3 2175
C22:5,n-6 2175
C22:6,n-3 2175
C18:2,trans 0,159 0,221 2092, 2175
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2,046 2,84 2175, 2092
Sum mættede fedtsyrer 39,498 54,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 23,313 32,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 6,087 8,45 1003
Sum transfedtsyrer 1,025 1,42 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,590 2175
Sum fedtsyrer 71,970 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,684 2,33 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,189 5,82 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 264 mg 22 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 13 370 1003
Leucin 21 610 1003
Lysin 20 560 1003
Methionin 5 150 1003
Cystin 2 51 1003
Phenylalanin 11 320 1003
Tyrosin 9 270 1003
Threonin 9 270 1003
Tryptofan 3 89 1003
Valin 15 430 1003
Arginin 8 220 1003
Histidin 6 180 1003
Alanin 7 200 1003
Asparaginsyre 18 520 1003
Glutaminsyre 46 1300 1003
Glycin 5 130 1003
Prolin 21 610 1003
Serin 13 360 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,891 1 2175

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby