DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 991
Hvedebrød med fedtrige frø, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, high fat seeds, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1122 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1122 kJ 1003
Energi (kcal) 267 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 267 kcal 1003
Protein 9,6 g 9,348 8,89 - 10,6 6 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 8,5 g 1003
Protein, deklaration 10,5 g 10,25 9,75 - 11,6 6 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 45,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 40,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 39,1 g 1003
Kostfibre 5,3 g 5,45 4,2 - 6,1 6 1309, 1011, 1257
Fedt 6,4 g 5,6 4,6 - 9,3 6 1309, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,10 g 18 1003
Aske 1,9 g 1,895 1,71 - 2,04 6 1309, 1011, 1257
Tørstof 63,2 g 62,95 59,3 - 67 6 1309, 1011, 1257
Vand 36,8 g 37,05 33 - 40,7 6 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 836.0
beta-Caroten 0 µg T 836.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,218 mg 0,189 0,18 - 0,292 5 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0834 mg 0,082 0,061 - 0,108 5 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,68 NE 1003
Niacin 1,12 mg 1,09 0,99 - 1,28 3 1309
B6-vitamin 0,210 mg 0,21 0,21 - 0,21 2 1011, 1257
Pantotensyre 0,307 mg 0,31 0,28 - 0,33 3 1309
Biotin 3,70 µg 3,7 3,5 - 3,9 2 1309
Folat 26,0 µg 25,0 22 - 32 4 1309, 1257
B12-vitamin 0,117 µg 0,118 0,112 - 0,12 3 1309
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 439 mg 435,5 282 - 612 18 1309, 2006, 2097, 1011, 1257
Kalium 195 mg 186,0 177 - 223 5 1309, 1011, 1257
Calcium 33,2 mg 30,6 29,6 - 45 5 1309, 1011, 1257
Magnesium 43,4 mg 43,1 36 - 53 5 1309, 1011, 1257
Jern 1,50 mg 1,49 1,4 - 1,62 5 1309, 1011, 1257
Kobber 0,205 mg 0,205 0,181 - 0,23 4 1309, 1257
Zink 1,14 mg 1,16 1,01 - 1,2 5 1309, 1011, 1257
Mangan 0,740 mg 0,74 0,7 - 0,78 3 1309
Krom 5,80 µg 4,4 3,8 - 9,2 3 1309
Selen 3,57 µg 3,5 2,8 - 4,4 3 1309
Fosfor 147 mg 138,0 121 - 177 5 1309, 1011, 1257
Chlorid 750 mg 770,0 598 - 870 8 1309, 2006, 1257
Jod 22,3 µg 1 2197
Nikkel 14,2 µg 2,9 - 30,8 13 1309, 1889
Cadmium 4,17 µg 1,4 - 8,1 13 1309, 1889
Bly 1,30 µg 1,1 0,0 - 2,8 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 36,8 g 36,8 34,6 - 38,6 5 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 1,130 23 1309
C18:0 0,183 3,73 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,000 0,0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,056 1,13 1309
C18:1,n-9 1,490 30,3 1309
C20:1,n-11 0,000 0,0 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,110 22,6 1309
C18:3,n-3 0,940 19,1 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,313 26,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,546 31,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,050 41,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 4,909 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,940 19,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,110 22,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,680 1309, 1011, 1257
Isoleucin 420 250 T 861.0
Leucin 723 430 T 861.0
Lysin 235 140 T 861.0
Methionin 156 93 T 861.0
Cystin 185 110 T 861.0
Phenylalanin 504 300 T 861.0
Tyrosin 235 140 T 861.0
Threonin 286 170 T 861.0
Tryptofan 101 60 T 861.0
Valin 487 290 T 861.0
Arginin 386 230 T 861.0
Histidin 218 130 T 861.0
Alanin 319 190 T 861.0
Asparaginsyre 470 280 T 861.0
Glutaminsyre 3090 1840 T 861.0
Glycin 403 240 T 861.0
Prolin 1110 660 T 861.0
Serin 504 300 T 861.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,767 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby