DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 102
Sigtemel
Engelsk navn
Rye-flour, wheat-flour, bolted
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1485 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1399 kJ 1003
Energi (kcal) 350 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 330 kcal 1003
Protein 9,6 g 9,09 - 10,6 6 1825, 1838
Protein fra Aminosyrer 8,7 g 1003
Protein, deklaration 10,5 g 9,97 - 11,6 6 1825, 1838
Kulhydrat difference 75,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 71,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 65,4 g 1003
Kostfibre 4,4 g 3,7 - 6,2 6 1825, 1838
Fedt 2,0 g 1,6 - 2,2 3 1825, 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,9 g 0,6 - 1,5 6 1825, 1838
Tørstof 88,3 g 86,9 - 90 9 1072, 1825, 1838
Vand 11,7 g 10 - 13,1 9 1072, 1825, 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,594 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,594 mg 0,16 - 1,14 7 1034, 1838
alfa-Tokotrienol 0,200 mg 0,06 - 0,26 5 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,340 mg 0,3 - 0,38 2 1838
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0460 mg 0,046 - 0,046 2 1838
Niacinækvivalent 1,88 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,75 - 0,84 10 1018
B6-vitamin 0,172 mg 0,115 - 0,221 3 1072
Pantotensyre 0,420 mg 0,41 - 0,43 2 1838
Biotin 2,50 µg 1337
Folat 26,0 µg 6 1803
Frit folat 15,0 µg 1337
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,12 mg 2 - 2,5 5 1058, 1838
Kalium 215 mg 190 - 240 5 1058, 1838
Calcium 19,7 mg 17,6 - 21,1 8 1015, 1838
Magnesium 42,2 mg 34 - 52,2 5 1058, 1838
Jern 1,56 mg 1,52 - 1,6 2 1838
Kobber 0,152 mg 0,093 - 0,21 11 1104, 1838
Zink 1,19 mg 0,33 - 2,7 11 1104, 1838
Mangan 0,960 mg 0,96 - 0,96 2 1838
Selen 0,500 µg 0,0 - 0,1 9 1104
Fosfor 148 mg 120 - 165 8 1015, 1838
Jod 2,80 µg 2,2 - 4,7 9 1055
Sum mineraler 429 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,320 g 1337
Glukose 0,430 g 1337
Sum monosakkarider 0,750 g 1003
Laktose 0 g 1337
Maltose 1,90 g 1337
Sakkarose 0,510 g 1337
Sum disakkarider 2,41 g 1003
Sum sukkerarter 3,16 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 62,3 g 1337
Cellulose 0,670 g 1337
Lignin 0,180 g 1337
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,300 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,300 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 1,140 2135
Sum fedtsyrer 1,318 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,120 2135
Sum n-6 fedtsyrer 1,020 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,684 1825, 1838
Isoleucin 404 240 1059
Leucin 724 430 1059
Lysin 286 170 1059
Methionin 162 96 1059
Cystin 219 130 1059
Phenylalanin 522 310 1059
Tyrosin 236 140 1059
Threonin 320 190 1059
Tryptofan 113 67 1059
Valin 522 310 1059
Arginin 438 260 1059
Histidin 236 140 1059
Alanin 387 230 1059
Asparaginsyre 556 330 1059
Glutaminsyre 3050 1810 1059
Glycin 387 230 1059
Prolin 994 590 1059
Serin 556 330 1059
Sum essentielle Aminosyrer 3288,85
Sum ikke essentielle aminosyrer 6820,2
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 1491
Cholin 10,8 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,350 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,670 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby