DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1037
Høne, kød og skind, rå
Engelsk navn
Chicken, hen, flesh and skin, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 888 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 878 kJ 1003
Energi (kcal) 214 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 211 kcal 1003
Protein 17,1 g 1342
Protein fra Aminosyrer 14,0 g 1003
Protein, deklaration 17,1 g 1342
Kulhydrat difference 0,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1342
Fedt 15,9 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 2 1003
Aske 0,9 g 1342
Tørstof 34,5 g 1342
Vand 65,5 g 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 38,0 RE 1003
Retinol 38,0 µg 1938
beta-Caroten 0 µg 1938
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,300 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0580 mg 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,115 mg 1938
Niacinækvivalent 9,73 NE 1003
Niacin 6,57 mg 1938
B6-vitamin 0,320 mg 1938
Pantotensyre 0,885 mg 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 9,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1374
B12-vitamin 0,310 µg 1938
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 51,0 mg 48 - 55 2 1058
Kalium 187 mg 177 - 198 2 1058
Calcium 10,00 mg 1938
Magnesium 17,4 mg 17,3 - 17,5 2 1058
Jern 1,01 mg 1938
Kobber 0,136 mg 0,031 - 0,227 5 1102
Zink 1,35 mg 1,01 - 1,73 5 1102
Mangan 0,0180 mg 1938
Krom 2,80 µg 3,6 0,2 - 4,6 3 1532
Molybdæn 0 µg 4 1348
Selen 8,00 µg 9,0 6 - 9 3 1532
Fosfor 166 mg 1938
Jod 0,900 µg 0,8 - 0,95 3 1055
Nikkel 4,00 µg 4,0 3 - 5 3 1532
Kviksølv 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 3 1532
Arsen 1,30 µg 1,2 0,3 - 2,4 3 1532
Cadmium 4,10 µg 2,3 1,6 - 8,4 3 1532
Bly 1,000 µg 1,0 3 1532
Sum mineraler 432 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,020 0,14 1342
C14:0 0,133 0,912 1342
C16:0 3,396 23,3 1342
C18:0 0,921 6,32 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,910 6,25 1342
C18:1,n-9 5,616 38,5 1342
C20:1,n-11 0,174 1,19 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,110 21,3 1342
C18:3,n-3 0,153 1,05 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,082 0,561 1342
C20:5,n-3 0,010 0,0702 1342
C22:5,n-3 0,010 0,0702 1342
C22:6,n-3 0,031 0,21 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 4,470 30,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,700 45,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,396 23,3 1003
Sum fedtsyrer 14,566 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,205 1,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,191 21,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 73 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,742 1342
Isoleucin 850 310 1342
Leucin 1230 450 1342
Lysin 1400 510 1342
Methionin 466 170 1342
Cystin 230 84 1342
Phenylalanin 658 240 1342
Tyrosin 548 200 1342
Threonin 713 260 1342
Tryptofan 189 69 1342
Valin 823 300 1342
Arginin 1070 390 1342
Histidin 494 180 1342
Alanin 1020 370 1342
Asparaginsyre 1540 560 1342
Glutaminsyre 2500 910 1342
Glycin 1120 410 1342
Prolin 850 310 1342
Serin 603 220 1342
Sum essentielle Aminosyrer 6824,84
Sum ikke essentielle aminosyrer 9470,87
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 1 1455
Cholin 59,7 mg 1 2187
Tyramin 2,28 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,01000 mg 1 1455
Putrescin 0,590 mg 1 1455
Cadaverin 0,860 mg 1 1455
Spermin 5,82 mg 1 1455
Sum biogene aminer 9,64 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,919 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby