DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1082
Oksekød, tyndstegsfilet med fedtkant, rå
Engelsk navn
Beef, sirloin, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 883 kJ 1003
Energi (kcal) 212 kcal 1003
Protein 19,9 g 19,875 18,8 - 21,8 6 2176
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 19,9 g 19,875 18,8 - 21,8 6 2176
Kulhydrat difference 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 14,5 g 14 8,8 - 22,1 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,885 0,7 - 1,83 6 2176
Tørstof 35,8 g 35,91 31,4 - 40,9 6 2176
Vand 64,2 g 64,09 59 - 68,5 6 2176
Nitrogen 3,192 g 3,18 3,01 - 3,5 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,22 RE 1003
Retinol 4,22 µg 21 - 25,3 6 2176
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,623 µg 1003
D3-vitamin 0,173 µg 0,105 0,02 - 0,41 6 2176
D2-vitamin 0,140 µg 0,035 0,01 - 0,39 6 2176
25-hydroxy D3-vitamin 0,207 µg 0,185 0,11 - 0,34 6 2176
25-hydroxy D2-vitamin 0,103 µg 0,08 0,03 - 0,24 6 2176
E-vitamin 0,439 α-TE
alfa-Tokoferol 0,439 mg 0,358 0,118 - 0,974 6 2176
gamma-Tokoferol 0 mg 6 2176
delta-Tokoferol 0 mg 6 2176
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,18 0,134 - 0,22 6 2176
Niacinækvivalent 9,37 NE 1003
Niacin 5,29 mg 5,1 4,57 - 6,34 6 2176
B6-vitamin 0,208 mg 0,205 0,191 - 0,223 6 2176
Pantothensyre 2,95 mg 2,84 1,98 - 4,26 12 2176
Biotin 2,53 µg 2,37 2,03 - 3,52 6 2176
Folat 10,6 µg 10,19 8,72 - 13,8 6 2176
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,14 µg 1,18 0,729 - 1,59 6 2176
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,2 mg 46,5 38 - 50 6 2176
Kalium 305 mg 305 290 - 330 6 2176
Calcium 7,37 mg 4,95 3,9 - 20 6 2176
Magnesium 19,0 mg 19 19 - 19 6 2176
Jern 1,52 mg 1,4 1,2 - 2 6 2176
Kobber 0,0333 mg 0,05 0,05 - 0,05 6 2176
Zink 3,00 mg 2,95 2,6 - 3,5 6 2176
Mangan 0 mg 6 2176
Krom 1,83 µg 5 - 11 6 2176
Molybdæn 0 µg 6 2176
Selen 9,32 µg 10,7 3,5 - 13 6 2176
Fosfor 168 mg 170 160 - 180 6 2176
Jod 0 µg 6 2176
Nikkel 0,700 µg 0,5 0 - 4,6 43 T 944
Kviksølv 0,0500 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2176
C6:0 0,000 0 2176
C8:0 0,000 0 2176
C10:0 0,000 0 2176
C12:0 0,000 0 2176
C13:0 0,000 0 2176
C14:0 0,420 3,25 2176
C15:0 0,000 0 2176
C16:0 3,479 26,9 2176
C17:0 0,125 0,963 2176
C18:0 1,529 11,8 2176
C20:0 0,000 0 2176
C21:0 0,000 0 2176
C22:0 0,000 0 2176
C23:0 0,000 0 2176
C24:0 0,000 0 2176
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2176
C14:1,n-5 0,142 1,09 2176
C15:1,n-5 0,000 0 2176
C16:1,n-7 0,687 5,31 2176
C17:1,n-7 0,071 0,548 2176
C18:1,n-7 0,214 1,65 2176
C18:1,n-9 5,017 38,8 2176
C20:1,n-9 0,000 0 2176
C20:1,n-11 0,000 0 2176
C22:1,n-9 0,000 0 2176
C22:1,n-11 0,000 0 2176
C24:1,n-9 0,000 0 2176
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2176
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2176
C18:1,trans 0,271 2,1 2176
C20:1,trans 0,000 0 2176
C22:1,trans 0,000 0 2176
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,195 1,51 2176
C18:3,n-3 0,000 0 2176
C18:3,n-6 0,000 0 2176
C18:4,n-3 0,000 0 2176
C20:2,n-6 0,000 0 2176
C20:3,n-3 0,000 0 2176
C20:3,n-6 0,000 0 2176
C20:4,n-6 0,000 0 2176
C20:5,n-3 0,000 0 2176
C22:2,n-6 0,000 0 2176
C22:4,n-6 0,000 0 2176
C22:5,n-3 0,000 0 2176
C22:5,n-6 0,000 0 2176
C22:6,n-3 0,000 0 2176
C18:2,trans 0,000 0 2176
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,773 5,98 2176
Sum mættede fedtsyrer 5,553 42,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,130 47,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,195 1,51 1003
Sum transfedtsyrer 0,271 2,1 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,042 2176
Sum fedtsyrer 12,923 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,195 1,51 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 67 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 868 2176
Leucin 1530 2176
Lysin 1710 2176
Methionin 409 2176
Cystin 161 2176
Phenylalanin 836 2176
Tyrosin 622 2176
Threonin 853 2176
Tryptofan 245 2176
Valin 947 2176
Arginin 1190 2176
Histidin 728 2176
Alanin 1140 2176
Asparaginsyre 1790 2176
Glutaminsyre 2870 2176
Glycin 977 2176
Prolin 801 2176
Serin 731 2176
Hydroxyprolin 85 2176
Ornitin 0 2176
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,889 6 2176

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby