DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1102
Sapote, stor sapodil, rå
Engelsk navn
Sapotes, raw
Taxonomisk navn
Pouteria sapota (Jacquin, 1760) (H.E. Moore & Stern, 1967)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 609 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 609 kJ 1003
Energi (kcal) 144 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 144 kcal 1003
Protein 2,1 g 1 1938
Protein, deklaration 2,1 g 1 1938
Kulhydrat difference 33,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 31,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 31,2 g 1003
Kostfibre 2,6 g 1938
Fedt 0,6 g 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 4 1003
Aske 1,1 g 1938
Tørstof 37,6 g 2 1938
Vand 62,4 g 2 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 41,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 250 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,01000 mg 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 1938
Niacinækvivalent 2,18 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 20,0 mg 1003
Ascorbinsyre 20,0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 10,00 mg 4 1938
Kalium 344 mg 4 1938
Calcium 39,0 mg 1938
Magnesium 30,0 mg 1 1938
Jern 1,000 mg 1938
Fosfor 28,0 mg 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 20,1 g 1 2187
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,90 g 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,420 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,339 1938
Isoleucin 47 140 1342
Leucin 85 250 1342
Lysin 95 280 1342
Methionin 16 47 1342
Phenylalanin 54 160 1342
Tyrosin 54 160 1342
Threonin 58 170 1342
Tryptofan 23 68 1342
Valin 78 230 1342
Arginin 54 160 1342
Histidin 41 120 1342
Alanin 115 340 1342
Asparaginsyre 532 1570 1342
Glutaminsyre 217 640 1342
Glycin 58 170 1342
Prolin 58 170 1342
Serin 227 670 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby