DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1112
Grisekød, uspec., ca. 20 % fedt, råt
Engelsk navn
Pork, meat, approx. 20 % fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1008 kJ 1003
Energi (kcal) 243 kcal 1003
Protein 17,9 g 0 15,2 - 19,4 16 1032
Protein fra Aminosyrer 14,2 g 1003
Protein, deklaration 17,9 g 0 15,2 - 19,4 16 1032
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 19,0 g 8,9 - 30 16 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 1938
Tørstof 37,8 g 1003
Vand 62,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 2,880 g 2,44 - 3,12 16 1032
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,95 RE 1003
Retinol 8,95 µg 9,1 6,6 - 11 4 T 1076
beta-Caroten 0 µg T 1269
D-vitamin 0,267 µg 1003
D3-vitamin 0,161 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,106 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 0,21 - 0,24 4 1032
Niacinækvivalent 6,76 NE 1003
Niacin 3,50 mg 1003
B6-vitamin 0,320 mg 1003
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 68,0 mg 61,2 - 73,2 3 1058
Kalium 301 mg 251 - 384 3 1058
Calcium 9,00 mg 5,5 - 13 4 1348
Magnesium 20,0 mg 16,3 - 25,3 3 1058
Jern 0,750 mg 0,65 - 0,67 4 1032
Kobber 0,1000 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 1348
Krom 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Fosfor 170 mg 170 - 180 4 1032
Jod 1,000 µg 0,6 - 1,2 4 1055
Kviksølv 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 7,470 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,420 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,390 1003
Sum fedtsyrer 17,480 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 66 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 864 300 1059
Leucin 1300 450 1059
Lysin 1580 550 1059
Methionin 432 150 1059
Cystin 118 41 1059
Phenylalanin 662 230 1059
Tyrosin 605 210 1059
Threonin 749 260 1059
Tryptofan 196 68 1059
Valin 950 330 1059
Arginin 1070 370 1059
Histidin 662 230 1059
Alanin 1070 370 1059
Asparaginsyre 1580 550 1059
Glutaminsyre 2330 810 1059
Glycin 922 320 1059
Prolin 720 250 1059
Serin 691 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,10 mg 0,5 - 2,3 1461
Tyramin 1,10 mg 0,5 - 4,1 1468
Putrescin 0,450 mg 1461
Cadaverin 0,130 mg 1461
Spermin 0,130 mg 1461
Spermidin 1,45 mg 1461
Sum biogene aminer 4,36 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby