DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1184
Blodpølse, kogt
Engelsk navn
Black pudding, boiled
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1298 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1298 kJ 1003
Energi (kcal) 312 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 312 kcal 1003
Protein 10,7 g 7 - 13,5 14 1840, 1323
Protein fra Aminosyrer 8,7 g 1003
Protein, deklaration 10,7 g 7 - 13,5 14 1840, 1323
Kulhydrat difference 23,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 18,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 18,1 g 1003
Kostfibre 5,0 g 1311
Fedt 20,8 g 17,2 - 23,6 14 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,10 g 17 1003
Aske 1,8 g 1,35 - 2,31 14 1840
Tørstof 56,3 g 51,6 - 64,3 14 1840
Vand 43,7 g 35,7 - 48,4 14 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,00 RE 1003
Retinol 6,00 µg 0,0 - 18 14 1840
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg 1 - 1,2 2 1057
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,150 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0750 mg 0,044 - 0,092 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,03 - 0,043 4 1022
Niacinækvivalent 2,68 NE 1003
Niacin 1,20 mg 0,9 - 1,78 10 1018
B6-vitamin 0,0450 mg 0,037 - 0,053 6 1025
Pantotensyre 0,600 mg 1344
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 5,00 µg 1344
Frit folat 2,00 µg 1344
B12-vitamin 0,320 µg 0,29 - 0,35 5 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 438 mg 184 - 710 17 1058, 1840
Kalium 192 mg 157 - 226 17 1058, 1840
Calcium 65,0 mg 44 - 84 4 1030
Magnesium 20,0 mg 19,2 - 20,1 3 1058
Jern 16,2 mg 13,9 - 19,7 14 1840
Kobber 0,140 mg 1 1061
Zink 0,600 mg 1 1061
Mangan 6,80 mg 3,4 - 8,5 3 1348
Krom 1,000 µg 3 1348
Selen 14,0 µg 12 - 17 3 1348
Fosfor 84,0 mg 1347
Chlorid 620 mg 240 - 1060 14 1840
Jod 2,70 µg 2 - 3,7 4 1055
Nikkel 1,000 µg 3 1348
Kviksølv 0,200 µg 3 1348
Cadmium 0,200 µg 3 1348
Bly 0 µg 3 1348
Sum mineraler 1440 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 10,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 10,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,510 2,66 1356
C16:0 5,057 26,4 1356
C18:0 2,716 14,1 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,207 6,3 1356
C18:3,n-3 0,114 0,598 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 8,429 44 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,386 49 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,322 6,9 1003
Sum fedtsyrer 19,136 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,114 0,598 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,207 6,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 68 mg 1344
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,705 1840, 1323
Isoleucin 256 150 1059
Leucin 869 510 1059
Lysin 801 470 1059
Methionin 128 75 1059
Cystin 80 47 1059
Phenylalanin 545 320 1059
Tyrosin 187 110 1059
Threonin 290 170 1059
Tryptofan 89 52 1059
Valin 699 410 1059
Arginin 562 330 1059
Histidin 392 230 1059
Alanin 733 430 1059
Asparaginsyre 903 530 1059
Glutaminsyre 1310 770 1059
Glycin 989 580 1059
Prolin 886 520 1059
Serin 460 270 1059
Sum essentielle Aminosyrer 4068,72
Sum ikke essentielle aminosyrer 6114,16
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 72,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby