DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1202
Smelteost, 20+
Engelsk navn
Cheese, processed, 20 % fidm.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 933 kJ 1003
Energi (kcal) 223 kcal 1003
Protein 16,1 g 16,0776 16 - 16 1 2092
Protein fra Aminosyrer 14,2 g 1003
Protein, deklaration 15,8 g 15,75 15,7 - 15,7 1 2092
Kulhydrat difference 11,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 12,4 g 11,9 - 12,4 19 2092, 1002
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,47 g 37 1003
Aske 4,8 g 4,77 4,77 - 4,77 1 2092
Tørstof 45,1 g 35,9 - 45,6 19 2092, 1002
Vand 54,9 g 54,4 - 64,1 19 1002, 2092
Nitrogen 2,520 g 2,52 2,52 - 2,52 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 107 RE 1003
Retinol 102 µg 102 102 - 102 1 2092
beta-Caroten 54,6 µg 1002
D-vitamin 0,187 µg 1003
D3-vitamin 0,187 µg 1002
E-vitamin 0,240 α-TE
alfa-Tokoferol 0,240 mg 0,24 0,24 - 0,24 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0910 mg 1002
Riboflavin (B2-vitamin) 0,436 mg 1002
Niacinækvivalent 3,80 NE 1003
Niacin 0,101 mg 1002
B6-vitamin 0,0250 mg 1002
Pantothensyre 0,405 mg 1002
Biotin 1,52 µg 1002
Folat 7,09 µg 1002
Frit folat 3,04 µg 1002
B12-vitamin 1,01 µg 1002
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 589 mg 390 - 1160 37 2092, 1002
Kalium 115 mg 47,6 - 182 3 2092, 1002
Calcium 655 mg 541 - 820 33 2092, 1002
Magnesium 23,2 mg 23,2 23,2 - 23,2 1 2092
Jern 0,254 mg 0,074 - 0,415 3 2092, 1002
Kobber 0,249 mg 0,036 - 0,618 3 2092, 1002
Zink 2,55 mg 2,38 - 2,83 3 2092, 1002
Mangan 0,0313 mg 0,01 - 0,047 3 2092, 1002
Krom 2,60 µg 2,6 2,6 - 2,6 1 2092
Molybdæn 6,08 µg 2 1002
Selen 10,8 µg 10,8 10,8 - 10,8 1 2092
Fosfor 910 mg 759 - 992 33 2092, 1002
Chlorid 881 mg 602 - 1060 37 2092, 1002
Jod 14,0 µg 6,48 - 38,4 47 2092, 1002
Nikkel 2,73 µg 2,02 - 5,06 3 1002, 2092
Cadmium 0,01000 µg 1002
Bly 0,456 µg 1002
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2092
Galaktose g 1 2092
Glukose g 1 2092
Laktose 1,84 g 1,84 1,84 - 1,84 1 2092
Sakkarose g 1 2092
Sum disakkarider 1,84 g 1003
Sum sukkerarter 1,84 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,423 3,62 2092
C6:0 0,301 2,57 2092
C8:0 0,198 1,69 2092
C10:0 0,345 2,95 2092
C12:0 0,390 3,33 2092
C14:0 1,203 10,2 2092
C15:0 0,121 1,03 2092
C16:0 3,487 29,8 2092
C18:0 1,315 11,2 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,106 0,905 2092
C16:1,n-7 0,168 1,43 2092
C18:1,n-7 0,124 1,05 2092
C18:1,n-9 2,384 20,3 2092
C20:1,n-11 0,156 1,33 1002
C18:1,trans 0,412 3,52 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,179 1,53 2092
C18:2,konjugeret 0,033 0,284 2092
C18:3,n-3 0,050 0,428 2092
C18:2,trans 0,082 0,705 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,213 1,81 2092
Sum mættede fedtsyrer 7,785 66,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,938 25,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,263 2,24 1003
Sum transfedtsyrer 0,495 4,23 1003
Sum fedtsyrer 11,693 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,050 0,428 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,179 1,53 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 42 mg 19 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 882 350 T 1227
Leucin 1490 590 T 1227
Lysin 1290 510 T 1227
Methionin 454 180 T 1227
Cystin 58 23 T 1227
Phenylalanin 832 330 T 1227
Tyrosin 882 350 T 1227
Threonin 554 220 T 1227
Tryptofan 222 88 T 1227
Valin 1080 430 T 1227
Arginin 504 200 T 1227
Histidin 454 180 T 1227
Alanin 504 200 T 1227
Asparaginsyre 1130 450 T 1227
Glutaminsyre 3150 1250 T 1227
Glycin 328 130 T 1227
Prolin 1690 670 T 1227
Serin 907 360 T 1227
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,24 mg 0,001 - 8,1 4 1002
Serotonin 0 mg 1002
Tyramin 3,04 mg 1,11 - 7,29 1002
Sum biogene aminer 6,28 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby