DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1209
Pommes frites, friturestegt, fastfood
Engelsk navn
French fries, deepfried, fast food
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1300 kJ 1003
Energi (kcal) 311 kcal 1003
Protein 3,7 g 3,578125 3,07 - 4,68 20 2004
Protein fra Aminosyrer 2,8 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,578125 3,07 - 4,68 20 2004
Kulhydrat difference 42,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 39,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 39,0 g 1003
Kostfibre 3,2 g 3,1 2,7 - 4,1 5 2004
Fedt 14,8 g 14,15 11,7 - 20,9 20 2004
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,94 g 20 1003
Aske 2,2 g 2,115 1,08 - 3,03 20 2004
Tørstof 62,9 g 63,25 54,8 - 73,9 20 2004
Vand 37,1 g 36,75 26,1 - 45,2 20 2004
Nitrogen 0,592 g 0,5725 0,492 - 0,75 20 2004
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,128 mg 0,12 0,072 - 0,183 20 2004
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0580 mg 0,048 0,022 - 0,125 20 2004
Niacinækvivalent 2,14 NE 1003
Niacin 1,20 mg 1344
B6-vitamin 0,180 mg 1344
Pantothensyre 0,200 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 10,00 µg 1344
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 23,3 mg 1003
Ascorbinsyre 14,3 mg 1837
Dehydroascorbinsyre 9,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 377 mg 356,5 51 - 687 20 2004
Kalium 587 mg 569 433 - 890 20 2004
Calcium 13,2 mg 13,7 6,3 - 20 20 2004
Magnesium 32,7 mg 33,05 25,4 - 42,2 20 2004
Jern 0,787 mg 0,775 0,62 - 0,98 20 2004
Kobber 0,171 mg 0,186 0,081 - 0,255 20 2004
Zink 0,506 mg 0,5345 0,333 - 0,68 20 2004
Mangan 0,185 mg 0,189 0,121 - 0,288 20 2004
Selen 2,30 µg 20 T 839
Fosfor 120 mg 116,5 85 - 190 20 2004
Chlorid 584 mg 614 59 - 990 20 2004
Jod 0 µg 18 T 839
Nikkel 41,0 µg 20 - 63 5 1063
Cadmium 7,10 µg 3,2 - 15,5 9 1063
Bly 4,00 µg 1 - 8 9 1063
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2004
C6:0 0,000 0 2004
C8:0 0,000 0 2004
C10:0 0,000 0 2004
C12:0 0,013 0,0906 2004
C14:0 0,068 0,485 2004
C15:0 0,000 0 2004
C16:0 2,999 21,3 2004
C17:0 0,000 0 2004
C18:0 0,507 3,6 2004
C20:0 0,047 0,335 2004
C22:0 0,017 0,121 2004
C24:0 0,000 0 2004
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 2004
C16:1,n-7 0,000 0 2004
C17:1,n-7 0,000 0 2004
C18:1,n-7 0,283 2,01 2004
C18:1,n-9 7,088 50,3 2004
C20:1,n-9 0,000 0 2004
C20:1,n-11 0,104 0,742 2004
C22:1,n-9 0,012 0,0835 2004
C22:1,n-11 0,000 0 2004
C24:1,n-9 0,000 0 2004
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2004
C18:1,trans 0,036 0,258 2004
C20:1,trans 0,000 0 2004
C22:1,trans 0,000 0 2004
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,306 16,3 2004
C18:2,konjugeret 0,000 0 2004
C18:3,n-3 0,521 3,7 2004
C18:3,n-6 0,050 0,357 2004
C18:4,n-3 0,000 0 2004
C20:2,n-6 0,000 0 2004
C20:4,n-3 0,000 0 2004
C20:4,n-6 0,000 0 2004
C20:5,n-3 0,000 0 2004
C22:5,n-3 0,000 0 2004
C22:6,n-3 0,000 0 2004
C18:2,trans 0,017 0,122 2004
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 2004
Sum mættede fedtsyrer 3,651 25,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,488 53,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,877 20,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,054 0,381 1003
Sum fedtsyrer 14,069 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,521 3,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,356 16,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 136 230 T 4
Leucin 201 340 T 4
Lysin 213 360 T 4
Methionin 50 85 T 4
Cystin 30 51 T 4
Phenylalanin 148 250 T 4
Tyrosin 71 120 T 4
Threonin 124 210 T 4
Tryptofan 56 95 T 4
Valin 219 370 T 4
Arginin 154 260 T 4
Histidin 65 110 T 4
Alanin 130 220 T 4
Asparaginsyre 781 1320 T 4
Glutaminsyre 491 830 T 4
Glycin 107 180 T 4
Prolin 130 220 T 4
Serin 130 220 T 4
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 20 2004
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby