DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1209
Pommes frites, friturestegt, fastfood
Engelsk navn
French fries, deepfried, fast food
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1300 kJ 1003
Energi (kcal) 311 kcal 1003
Protein 3,7 g 3,578 3,07 - 4,68 20 2004
Protein fra Aminosyrer 2,8 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,578 3,07 - 4,68 20 2004
Kulhydrat difference 42,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 39,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 39,0 g 1003
Kostfibre 3,2 g 3,1 2,7 - 4,1 5 2004
Fedt 14,8 g 14,15 11,7 - 20,9 20 2004
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,94 g 20 1003
Aske 2,2 g 2,115 1,08 - 3,03 20 2004
Tørstof 62,9 g 63,25 54,8 - 73,9 20 2004
Vand 37,1 g 36,75 26,1 - 45,2 20 2004
Nitrogen 0,592 g 0,572 0,492 - 0,75 20 2004
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,128 mg 0,12 0,072 - 0,183 20 2004
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0580 mg 0,048 0,022 - 0,125 20 2004
Niacinækvivalent 2,14 NE 1003
Niacin 1,20 mg 1344
B6-vitamin 0,180 mg 1344
Pantotensyre 0,200 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 10,00 µg 1344
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 23,3 mg 1003
Ascorbinsyre 14,3 mg 1837
Dehydroascorbinsyre 9,00 mg 1837
Cholin 28,9 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 377 mg 356,5 51 - 687 20 2004
Kalium 587 mg 569,0 433 - 890 20 2004
Calcium 13,2 mg 13,7 6,3 - 20 20 2004
Magnesium 32,7 mg 33,05 25,4 - 42,2 20 2004
Jern 0,788 mg 0,775 0,62 - 0,98 20 2004
Kobber 0,171 mg 0,186 0,081 - 0,255 20 2004
Zink 0,506 mg 0,534 0,333 - 0,68 20 2004
Mangan 0,185 mg 0,189 0,121 - 0,288 20 2004
Selen 2,30 µg 20 T 839.0
Fosfor 120 mg 116,5 85 - 190 20 2004
Chlorid 584 mg 614,0 59 - 990 20 2004
Jod 0 µg 18 T 839.0
Nikkel 41,0 µg 20 - 63 5 1063
Cadmium 7,10 µg 3,2 - 15,5 9 1063
Bly 4,00 µg 1 - 8 9 1063
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,300 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 39,6 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2004
C6:0 0,000 0,0 2004
C8:0 0,000 0,0 2004
C10:0 0,000 0,0 2004
C12:0 0,013 0,0906 2004
C14:0 0,068 0,485 2004
C15:0 0,000 0,0 2004
C16:0 2,999 21,3 2004
C17:0 0,000 0,0 2004
C18:0 0,507 3,6 2004
C20:0 0,047 0,335 2004
C22:0 0,017 0,121 2004
C24:0 0,000 0,0 2004
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 2004
C16:1,n-7 0,000 0,0 2004
C17:1,n-7 0,000 0,0 2004
C18:1,n-7 0,283 2,01 2004
C18:1,n-9 7,088 50,3 2004
C20:1,n-9 0,000 0,0 2004
C20:1,n-11 0,104 0,742 2004
C22:1,n-9 0,012 0,0835 2004
C22:1,n-11 0,000 0,0 2004
C24:1,n-9 0,000 0,0 2004
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2004
C18:1,trans 0,036 0,258 2004
C20:1,trans 0,000 0,0 2004
C22:1,trans 0,000 0,0 2004
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,306 16,3 2004
C18:2,konjugeret 0,000 0,0 2004
C18:3,n-3 0,521 3,7 2004
C18:3,n-6 0,050 0,357 2004
C18:4,n-3 0,000 0,0 2004
C20:2,n-6 0,000 0,0 2004
C20:4,n-3 0,000 0,0 2004
C20:4,n-6 0,000 0,0 2004
C20:5,n-3 0,000 0,0 2004
C22:5,n-3 0,000 0,0 2004
C22:6,n-3 0,000 0,0 2004
C18:2,trans 0,017 0,122 2004
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 2004
Sum mættede fedtsyrer 3,651 25,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,488 53,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,877 20,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,054 0,381 1003
Sum fedtsyrer 14,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,521 3,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,356 16,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 136 230 T 4.0
Leucin 201 340 T 4.0
Lysin 213 360 T 4.0
Methionin 50 85 T 4.0
Cystin 30 51 T 4.0
Phenylalanin 148 250 T 4.0
Tyrosin 71 120 T 4.0
Threonin 124 210 T 4.0
Tryptofan 56 95 T 4.0
Valin 219 370 T 4.0
Arginin 154 260 T 4.0
Histidin 65 110 T 4.0
Alanin 130 220 T 4.0
Asparaginsyre 781 1320 T 4.0
Glutaminsyre 491 830 T 4.0
Glycin 107 180 T 4.0
Prolin 130 220 T 4.0
Serin 130 220 T 4.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 20 2004
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby