DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1268
Lammekød, rygstykke, råt
Engelsk navn
Lamb, loin, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1205 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1023 kJ 1003
Energi (kcal) 290 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 247 kcal 1003
Protein 15,8 g 11,4 - 19,3 14 1357
Protein fra Aminosyrer 13,3 g 1003
Protein, deklaration 15,8 g 11,4 - 19,3 14 1357
Kulhydrat difference 10,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1357
Fedt 20,4 g 19,3 3,2 - 43 11 1862
Alkohol 0,0 g 1357
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 0,7 g 0,5 - 0,9 14 1357
Tørstof 47,6 g 41,5 - 61,5 14 1357
Vand 52,4 g 38,5 - 58,5 14 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
beta-Caroten 0 µg 1357
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 T 1234.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg 1357
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 1357
Niacinækvivalent 6,44 NE 1003
Niacin 4,00 mg 1357
B6-vitamin 0,150 mg 1357
Pantotensyre 0,550 mg T 71.0
Biotin 1,000 µg T 71.0
Folat 1,40 µg 6 T 71.0
B12-vitamin 1,000 µg 1357
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1357
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 61,0 mg 1357
Kalium 230 mg 1357
Calcium 13,3 mg 5,77 - 21,4 6 1015
Magnesium 17,0 mg 1357
Jern 1,20 mg 1357
Kobber 0,160 mg 1357
Zink 2,10 mg 1357
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 T 71.0
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 1,40 µg 0,3 0,0 - 6,8 10 1506
Fosfor 198 mg 185 - 207 6 1015
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 T 71.0
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Sum mineraler 521 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1357
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,016 0,1 1862
C12:0 0,075 0,456 1862
C14:0 0,911 5,54 1862
C16:0 4,071 24,7 1862
C18:0 3,771 22,9 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1862
C16:1,n-7 0,309 1,88 1862
C18:1,n-9 5,560 33,8 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,639 3,89 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,292 1,77 1862
C18:3,n-3 0,199 1,2 1862
C20:4,n-6 0,003 0,0167 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,571 3,47 1862
Sum mættede fedtsyrer 8,845 53,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,869 35,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,493 3 1003
Sum transfedtsyrer 0,639 3,89 1003
Sum fedtsyrer 16,417 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,199 1,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,294 1,79 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 82 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,528 1357
Isoleucin 784 310 1059
Leucin 1290 510 1059
Lysin 1440 570 1059
Methionin 404 160 1059
Cystin 134 53 1059
Phenylalanin 632 250 1059
Tyrosin 632 250 1059
Threonin 683 270 1059
Tryptofan 147 58 1059
Valin 860 340 1059
Arginin 1060 420 1059
Histidin 455 180 1059
Alanin 986 390 1059
Asparaginsyre 1440 570 1059
Glutaminsyre 2330 920 1059
Glycin 834 330 1059
Prolin 733 290 1059
Serin 632 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 6694,14
Sum ikke essentielle aminosyrer 8779,74
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 44 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,805 11 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby