DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1297
Majsmel
Engelsk navn
Corn flour
Taxonomisk navn
Zea mays (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1528 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1528 kJ 1003
Energi (kcal) 361 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 361 kcal 1003
Protein 6,8 g 6,8 6,8 - 6,8 1 1825
Protein fra Aminosyrer 5,8 g 1003
Protein, deklaration 6,8 g 6,8 6,8 - 6,8 1 1825
Kulhydrat difference 78,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 75,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 75,5 g 1003
Kostfibre 3,2 g 1 1825
Fedt 2,8 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1347
Salt deklaration 0,00 g 1003
Aske 0,6 g 1 1825
Tørstof 88,9 g 1 1825
Vand 11,1 g 1 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 97,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,11 α-TE
alfa-Tokoferol 1,11 mg 0,82 - 1,27 3 1060
alfa-Tokotrienol 0,480 mg 0,3 - 0,54 3 1060
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,330 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 1347
Niacinækvivalent 0,725 NE 1003
Niacin 5,70 mg 1347
B6-vitamin 0,330 mg 1347
Folat 20,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,000 mg 1347
Kalium 120 mg 1347
Calcium 6,00 mg 1347
Magnesium 47,0 mg 1347
Jern 1,10 mg 1347
Zink 0,500 mg 1311
Krom 2,60 µg 0,0 - 5,1 2 1079
Selen 3,20 µg 0,6 - 5,8 2 1079
Fosfor 99,0 mg 1347
Jod 0,600 µg 0,5 - 0,7 5 T 409.0
Nikkel 29,0 µg 0,2 - 57 2 1079
Kviksølv 0 µg 2 1079
Arsen 8,50 µg 0,0 - 17 2 1079
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 1,7 2 1079
Bly 2,50 µg 0,0 - 4,9 2 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,230 g 1347
Glukose 0,0300 g 1347
Sum monosakkarider 0,260 g 1003
Maltose 0 g 1347
Sakkarose 1,000 g 1347
Sum disakkarider 1,000 g 1003
Sum sukkerarter 1,26 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 87,0 g 1347
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 31.0
C6:0 0,000 0,0 T 31.0
C8:0 0,000 0,0 T 31.0
C10:0 0,000 0,0 T 31.0
C12:0 0,000 0,0 T 31.0
C14:0 0,011 0,413 T 31.0
C15:0 0,000 0,0 T 31.0
C16:0 0,374 14,1 T 31.0
C17:0 0,000 0,0 T 31.0
C18:0 0,058 2,18 T 31.0
C20:0 0,000 0,0 T 31.0
C22:0 0,000 0,0 T 31.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 31.0
C15:1,n-5 0,000 0,0 T 31.0
C16:1,n-7 0,000 0,0 T 31.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 31.0
C18:1,n-9 0,803 30,5 T 31.0
C20:1,n-11 0,000 0,0 T 31.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 31.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,340 50,9 T 31.0
C18:3,n-3 0,047 1,77 T 31.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 31.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 31.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 31.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 31.0
C22:6,n-3 0,000 0,0 T 31.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,442 16,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,803 30,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,387 52,6 1003
Sum fedtsyrer 2,632 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,047 1,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,340 50,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,088 1825
Isoleucin 250 230 T 31.0
Leucin 860 790 T 31.0
Lysin 185 170 T 31.0
Methionin 131 120 T 31.0
Cystin 109 100 T 31.0
Phenylalanin 348 320 T 31.0
Tyrosin 261 240 T 31.0
Threonin 250 230 T 31.0
Tryptofan 44 40 T 31.0
Valin 326 300 T 31.0
Arginin 283 260 T 31.0
Histidin 185 170 T 31.0
Alanin 511 470 T 31.0
Asparaginsyre 435 400 T 31.0
Glutaminsyre 1400 1290 T 31.0
Glycin 250 230 T 31.0
Prolin 609 560 T 31.0
Serin 348 320 T 31.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 8,60 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 T 31.0
Massefylde 0,6 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby