DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1311
Hvedegryn, mannagryn
Engelsk navn
Semolina
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1497 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1516 kJ 1003
Energi (kcal) 353 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 357 kcal 1003
Protein 9,4 g 8,6 - 10,1 4 1825, 1347
Protein, deklaration 10,3 g 9,43 - 11 4 1825, 1347
Kulhydrat difference 77,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 74,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 75,0 g 1003
Kostfibre 2,7 g 2,6 - 3 4 1825
Fedt 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 3 1003
Aske 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 88,4 g 86 - 89,5 4 1825
Vand 11,6 g 10,5 - 14 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,08 - 0,16 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,1000 mg 0,04 - 0,13 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 1360
K-vitamin 30,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,210 mg 0,147 - 0,264 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0450 mg 0,03 - 0,057 8 1022
Niacinækvivalent 1,62 NE 3 1003
Niacin 1,000 mg 0,72 - 1,44 10 1018
B6-vitamin 0,0850 mg 0,077 - 0,094 4 1025
Pantotensyre 0,500 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 42,0 µg 30,2 - 55,3 4 1374
Frit folat 12,0 µg 11,2 - 13,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,40 mg 1,1 - 1,9 3 1058
Kalium 117 mg 112 - 122 3 1058
Calcium 16,7 mg 13,6 - 20 9 1015, 1030
Magnesium 6,00 mg 5,5 - 6,4 3 1058
Jern 0,600 mg 0,38 - 0,76 5 1043
Kobber 0,410 mg 0,4 - 0,42 2 1348
Zink 3,30 mg 2 1348
Mangan 4,00 mg 1348
Krom 0 µg 2 1348
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 1,000 µg 2 1348
Fosfor 68,1 mg 58,1 - 71,5 6 1015
Jod 0,300 µg 0,0 - 1,4 5 1055
Nikkel 3,70 µg 0,0 - 7,4 12 T 1301.0
Sum mineraler 210 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,600 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 74,4 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 T 1212.0
C12:0 T 1212.0
C14:0 T 1212.0
C16:0 T 1212.0
C18:0 T 1212.0
C20:0 T 1212.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 T 1212.0
C18:1,n-9 T 1212.0
C20:1,n-11 T 1212.0
C22:1,n-9 T 1212.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 T 1212.0
C18:3,n-3 T 1212.0
C20:4,n-6 T 1212.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 0,960 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,646 1825, 1347
Isoleucin 360 240 T 1212.0
Leucin 640 430 T 1212.0
Lysin 210 140 T 1212.0
Methionin 140 91 T 1212.0
Cystin 150 100 T 1212.0
Phenylalanin 450 300 T 1212.0
Tyrosin 190 130 T 1212.0
Threonin 240 160 T 1212.0
Tryptofan 97 65 T 1212.0
Valin 420 280 T 1212.0
Arginin 330 220 T 1212.0
Histidin 190 130 T 1212.0
Alanin 280 190 T 1212.0
Asparaginsyre 370 250 T 1212.0
Glutaminsyre 2910 1950 T 1212.0
Glycin 310 210 T 1212.0
Prolin 1000 670 T 1212.0
Serin 450 300 T 1212.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 28,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,8 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby