DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1311
Hvedegryn, mannagryn
Engelsk navn
Semolina
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1497 kJ 1003
Energi (kcal) 353 kcal 1003
Protein 9,2 g 8,6 - 9,59 4 1825
Protein, deklaration 10,1 g 9,43 - 10,5 4 1825
Kulhydrat difference 77,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 75,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 74,1 g 1003
Kostfibre 2,7 g 2,6 - 3 4 1825
Fedt 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 88,4 g 86 - 89,5 4 1825
Vand 11,6 g 10,5 - 14 4 1825
Nitrogen 1,614 g 1,5 - 1,68 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,08 - 0,16 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,1000 mg 0,04 - 0,13 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,210 mg 0,147 - 0,264 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0450 mg 0,03 - 0,057 8 1022
Niacin 1,000 mg 0,72 - 1,44 10 1018
B6-vitamin 0,0850 mg 0,077 - 0,094 4 1025
Pantotensyre 0,500 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 42,0 µg 30,2 - 55,3 4 1374
Frit folat 12,0 µg 11,2 - 13,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,40 mg 1,1 - 1,9 3 1058
Kalium 117 mg 112 - 122 3 1058
Calcium 16,7 mg 13,6 - 20 9 1015, 1030
Magnesium 6,00 mg 5,5 - 6,4 3 1058
Jern 0,600 mg 0,38 - 0,76 5 1043
Kobber 0,410 mg 0,4 - 0,42 2 1348
Zink 3,30 mg 2 1348
Mangan 4,00 mg 1348
Krom 0 µg 2 1348
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 1,000 µg 2 1348
Fosfor 68,1 mg 58,1 - 71,5 6 1015
Jod 0,300 µg 0 - 1,4 5 1055
Nikkel 3,70 µg 0 - 7,4 12 T 1301
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Massefylde 0,8 1 2026

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby