DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1391
Grønkål, dansk, rå
Engelsk navn
Kale, Danish, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. acephala (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 177 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 177 kJ 1003
Energi (kcal) 43 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 43 kcal 1003
Protein 3,4 g 3,5 2,5 - 4,62 8 2127
Protein fra Aminosyrer 2,6 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 3,5 2,5 - 4,62 8 2127
Kulhydrat difference 8,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,4 g 1003
Kostfibre 5,8 g 1003
Fedt 0,8 g 0,8 0,7 - 0,9 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 8 1003
Aske 1,5 g 1,515 1,37 - 1,74 8 2127
Tørstof 14,1 g 13,89 12,5 - 16,3 8 2127
Vand 85,9 g 86,10 83,6 - 87,4 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 425 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 2550 µg 2255, 1840 - 3700 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 2,55 α-TE
alfa-Tokoferol 2,55 mg 2,875 0,266 - 3,7 8 2127
K1-vitamin 76,9 µg 74,55 45 - 110 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0458 mg 0,042 0,03 - 0,0885 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,186 mg 0,188 0,132 - 0,241 8 2127
Niacinækvivalent 2,42 NE 1003
Niacin 1,42 mg 1,345 1,01 - 1,84 8 2127
B6-vitamin 0,266 mg 0,280 0,183 - 0,342 8 2127
Pantotensyre 0,344 mg 0,341 0,272 - 0,422 8 2127
Biotin 7,00 µg 6,305 5,66 - 11,3 8 2127
Folat 90,1 µg 87,8 49,7 - 132 8 2127
C-vitamin 41,0 mg 47,9 3,36 - 62,6 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 11,7 mg 11,65 3 - 19 8 2127
Kalium 461 mg 470,0 350 - 550 8 2127
Calcium 245 mg 250,0 170 - 330 8 2127
Magnesium 24,9 mg 25,0 21 - 28 8 2127
Jern 1,35 mg 1,165 0,72 - 2,5 8 2127
Kobber 0,0450 mg 0,045 0,04 - 0,05 8 2127
Zink 0,348 mg 0,345 0,27 - 0,41 8 2127
Mangan 0,379 mg 0,32 0,2 - 1 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 47,5 µg 35,0 18 - 110 8 2127
Selen 2,05 µg 3 - 9,1 8 2127
Fosfor 64,1 mg 63,5 50 - 78 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,725 g 0,75 0,5 - 1,3 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 7 2127
Glukose 0,613 g 0,55 0,4 - 1,1 8 2127
Sum monosakkarider 1,34 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0,0250 g 0,2 - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0,0250 g 1003
Sum sukkerarter 1,36 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 5,4 g 5,7 3,66 - 6,1 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 0,55 0,5 - 1,11 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,650 100 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,551 2127
Isoleucin 126 2127
Leucin 226 2127
Lysin 190 2127
Methionin 55 2127
Cystin 39 2127
Phenylalanin 163 2127
Tyrosin 104 2127
Threonin 145 2127
Tryptofan 60 2127
Valin 179 2127
Arginin 190 2127
Histidin 73 2127
Alanin 183 2127
Asparaginsyre 309 2127
Glutaminsyre 393 2127
Glycin 147 2127
Prolin 233 2127
Serin 163 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 0,500 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 40 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby