DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1394
Salat, Iceberg, dansk, rå
Engelsk navn
Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), danish, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. capitata (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 51 kJ 1003
Energi (kcal) 12 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,875 0,75 - 1,06 5 2127
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 0,875 0,75 - 1,06 5 2127
Kulhydrat difference 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,7 g 1003
Kostfibre 0,9 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 5 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,4 g 0,37 0,17 - 0,49 5 2127
Tørstof 3,8 g 3,61 3,03 - 4,71 5 2127
Vand 96,2 g 96,39 95,2 - 96,9 5 2127
Nitrogen 0,140 g 0,14 0,12 - 0,17 5 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 97,0 µg 97,8 59,3 - 145 5 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0864 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0864 mg 0,13 0,13 - 0,162 5 2127
K1-vitamin 7,68 µg 8,07 5,3 - 11,1 5 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0347 mg 0,036 0,026 - 0,045 5 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0253 mg 0,024 0,0219 - 0,0299 5 2127
Niacinækvivalent 0,130 NE 1003
Niacin 0,130 mg 0,117 0,112 - 0,176 5 2127
B6-vitamin 0,0558 mg 0,051 0,0288 - 0,0848 5 2127
Pantotensyre 0,0696 mg 0,069 0,059 - 0,0779 5 2127
Biotin 0,944 µg 1,17 1,17 - 1,87 5 2127
Folat 45,3 µg 43,6 42 - 53,8 5 2127
C-vitamin 3,26 mg 2,95 2,39 - 5,29 5 2127
Cholin 6,70 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,9 2,4 - 3,7 5 2127
Kalium 238 mg 200,0 180 - 370 5 2127
Calcium 14,8 mg 15,0 8,8 - 22 5 2127
Magnesium 6,76 mg 7,0 4,9 - 8,9 5 2127
Jern 0,348 mg 0,25 0,21 - 0,61 5 2127
Kobber 0,0180 mg 0,02 0,02 - 0,03 5 2127
Zink 0,230 mg 0,2 0,16 - 0,35 5 2127
Mangan 0,122 mg 0,08 0,05 - 0,23 5 2127
Krom 1,60 µg 8 - 8 5 2127
Molybdæn 1,44 µg 1,7 1,7 - 3,7 5 2127
Selen 0 µg - 0,5 5 2127
Fosfor 24,6 mg 22,0 15 - 41 5 2127
Jod 0 µg - 5 5 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,980 g 1,0 0,8 - 1,2 5 2127
Galaktose 0 g - 0,2 5 2127
Glukose 0,800 g 0,9 0,5 - 1 5 2127
Sum monosakkarider 1,78 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 5 2127
Maltose 0 g - 0,2 5 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 5 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 1,78 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 0,9 g 0,9 0,7 - 1,1 5 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 5 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 5 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 39 2127
Lysin 34 2127
Methionin 0 2127
Cystin 3 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 6 2127
Threonin 25 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 33 2127
Arginin 33 2127
Histidin 0 2127
Alanin 30 2127
Asparaginsyre 88 2127
Glutaminsyre 175 2127
Glycin 23 2127
Prolin 14 2127
Serin 28 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby