DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1413
Salat, Iceberg, importeret, rå
Engelsk navn
Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), imported, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. capitata (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 58 kJ 1003
Energi (kcal) 14 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,75 0,75 - 1 3 2127
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,75 0,75 - 1 3 2127
Kulhydrat difference 3,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Kostfibre 1,1 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 3 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 3 1003
Aske 0,4 g 0,4 0,33 - 0,51 3 2127
Tørstof 4,4 g 4,26 3,75 - 5,33 3 2127
Vand 95,6 g 95,74 94,6 - 96,2 3 2127
Nitrogen 0,133 g 0,12 0,12 - 0,16 3 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,1 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 114 µg 98,1 74,1 - 171 3 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0940 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0940 mg 0,141 0,141 - 0,141 3 2127
K1-vitamin 7,51 µg 5,88 4,45 - 12,2 3 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0417 mg 0,047 0,031 - 0,047 3 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0263 mg 0,029 0,0182 - 0,0309 3 2127
Niacinækvivalent 0,136 NE 1003
Niacin 0,136 mg 0,147 0,108 - 0,152 3 2127
B6-vitamin 0,0513 mg 0,041 0,0306 - 0,0815 3 2127
Pantotensyre 0,0757 mg 0,074 0,0671 - 0,086 3 2127
Biotin 0,667 µg 2 - 2 3 2127
Folat 45,5 µg 47,3 41,9 - 47,3 3 2127
C-vitamin 3,18 mg 2,97 2,5 - 4,06 3 2127
Cholin 6,70 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 9,27 mg 6,7 6,1 - 15 3 2127
Kalium 170 mg 170,0 140 - 200 3 2127
Calcium 10,2 mg 9,4 9,3 - 12 3 2127
Magnesium 7,17 mg 7,0 6,7 - 7,8 3 2127
Jern 0,143 mg 0,12 0,12 - 0,19 3 2127
Kobber 0,0200 mg 0,02 0,01 - 0,03 3 2127
Zink 0,150 mg 0,13 0,1 - 0,22 3 2127
Mangan 0,123 mg 0,12 0,11 - 0,14 3 2127
Krom 0 µg - 5 3 2127
Molybdæn 0 µg - 1 3 2127
Selen 0 µg - 0,5 3 2127
Fosfor 22,0 mg 22,0 17 - 27 3 2127
Jod 0 µg - 5 3 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,20 g 1,3 0,9 - 1,4 3 2127
Galaktose 0 g - 0,2 3 2127
Glukose 1,03 g 1,0 0,8 - 1,3 3 2127
Sum monosakkarider 2,23 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 3 2127
Maltose 0 g - 0,2 3 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 3 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 2,23 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,1 g 1,2 0,9 - 1,3 3 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 3 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 3 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 40 2127
Lysin 34 2127
Methionin 0 2127
Cystin 5 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 28 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 30 2127
Arginin 31 2127
Histidin 0 2127
Alanin 31 2127
Asparaginsyre 106 2127
Glutaminsyre 143 2127
Glycin 25 2127
Prolin 20 2127
Serin 31 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby