DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1663
Æg, høne, frilands høns, rå
Engelsk navn
Eggs, chicken, free-range (outdoor) hens, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 570 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 570 kJ 1003
Energi (kcal) 137 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 137 kcal 1003
Protein 12,3 g 12,25 11,5 - 13,1 15 2071
Protein, deklaration 12,3 g 12,25 11,5 - 13,1 15 2071
Kulhydrat difference 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,2 g 9,5 7,8 - 10,3 15 2071
Alkohol 0,0 g 0,0 15 1655
Salt deklaration 0,35 g 15 1003
Aske 0,9 g 0,88 0,82 - 0,97 15 2071
Tørstof 23,6 g 23,6 22,5 - 24,5 15 2071
Vand 76,4 g 76,4 75,5 - 77,5 15 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 71,9 RE 1003
Retinol 71,9 µg 72,0 53 - 100 15 2071
D-vitamin 3,17 µg 1003
D3-vitamin 1,76 µg 1,7 1,27 - 2,32 3 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,563 µg 0,54 0,49 - 0,66 3 2071
E-vitamin 4,31 α-TE
alfa-Tokoferol 4,31 mg 4,0 2,6 - 7,5 15 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,0765 mg 0,077 0,067 - 0,086 15 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,435 mg 0,44 0,38 - 0,48 15 2071
Niacinækvivalent 2,91 NE 1003
Niacin 0,0788 mg 0,07 0,07 - 0,1 8 2071
B6-vitamin 0,103 mg 0,103 0,086 - 0,119 15 2071
Pantotensyre 2,10 mg 1,93 1,45 - 3,35 15 2071
Biotin 23,6 µg 23,6 22,5 - 24,5 15 2071
B12-vitamin 1,72 µg 1,77 0,77 - 2,73 15 2071
C-vitamin 0,1000 mg 0,1 0,1 - 0,1 2 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 140 mg 140,0 127 - 157 15 2071
Kalium 129 mg 129,0 121 - 142 15 2071
Calcium 46,3 mg 47,0 39 - 54 15 2071
Magnesium 11,6 mg 11,0 11 - 13 15 2071
Jern 1,77 mg 1,75 1,42 - 2 15 2071
Kobber 0,0505 mg 0,05 0,045 - 0,057 15 2071
Zink 1,16 mg 1,19 1,02 - 1,37 15 2071
Mangan 0,0321 mg 0,031 0,026 - 0,044 15 2071
Krom 0,344 µg 0,25 0,0 - 0,98 15 2071
Selen 22,2 µg 23,0 13 - 28 15 2071
Fosfor 172 mg 173,0 153 - 196 15 2071
Chlorid 203 mg 198,0 188 - 256 15 2071
Jod 65,7 µg 45,0 19 - 195 15 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,400 g 1 2135
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,000 0,0 2071
C14:0 0,023 0,295 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 1,808 23,6 2071
C18:0 0,630 8,23 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,183 2,39 2071
C18:1,n-7 0,172 2,25 2071
C18:1,n-9 3,306 43,1 2071
C20:1,n-9 0,023 0,305 2071
C18:1,trans 0,018 0,235 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,167 15,2 2071
C18:3,n-3 0,076 0,994 2071
C18:4,n-3 0,001 0,0168 2071
C20:2,n-6 0,008 0,0987 2071
C20:3,n-6 0,001 0,0152 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,141 1,83 2071
C20:5,n-3 0,006 0,0835 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,089 1,16 2071
Sum mættede fedtsyrer 2,461 32,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,685 48,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,400 18,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,018 0,235 1003
Sum fedtsyrer 7,653 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,084 1,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,316 17,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 384 mg 389,0 341 - 442 15 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,965 2071
Isoleucin 720 370 T 690.0
Leucin 1110 570 T 690.0
Lysin 950 490 T 690.0
Methionin 430 220 T 690.0
Cystin 250 130 T 690.0
Phenylalanin 680 350 T 690.0
Tyrosin 540 280 T 690.0
Threonin 580 300 T 690.0
Tryptofan 170 88 T 690.0
Valin 910 470 T 690.0
Arginin 800 410 T 690.0
Histidin 310 160 T 690.0
Alanin 760 390 T 690.0
Asparaginsyre 1340 690 T 690.0
Glutaminsyre 1480 760 T 690.0
Glycin 450 230 T 690.0
Prolin 490 250 T 690.0
Serin 950 490 T 690.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 294 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 2002
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby