DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1674
Rugbrød, kun groft rugmel, med hele kerner, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, whole grains, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 887 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 887 kJ 1003
Energi (kcal) 210 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 210 kcal 1003
Protein 5,1 g 5,101 4,19 - 6,58 10 1309
Protein, deklaration 5,5 g 5,468 4,5 - 7,06 10 1309
Kulhydrat difference 48,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 40,7 g 1003
Kostfibre 7,2 g 7,1 6,1 - 8,8 10 1309
Fedt 1,2 g 1,1 0,8 - 2 10 1309
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,33 g 11 1003
Aske 2,1 g 1,99 1,89 - 2,78 10 1309
Tørstof 56,7 g 56,65 50,4 - 63,1 10 1309
Vand 43,3 g 43,35 36,9 - 49,6 10 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,169 mg 0,158 0,14 - 0,3 14 1011, 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0682 mg 0,067 0,062 - 0,084 10 1309
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 0,800 mg 0,645 0,57 - 1,26 10 1309
B6-vitamin 0,180 mg 0,14 0,12 - 0,32 4 1011
Pantotensyre 0,232 mg 0,24 0,2 - 0,27 5 1309
Biotin 4,58 µg 4,4 3,4 - 5,9 5 1309
Folat 28,6 µg 27,5 24 - 36 10 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 530 mg 524,0 383 - 642 11 2097
Kalium 224 mg 216,0 194 - 280 10 1309
Calcium 31,3 mg 26,3 19,5 - 69 10 1309
Magnesium 42,4 mg 40,5 35 - 59 10 1309
Jern 1,41 mg 1,38 1,19 - 1,66 10 1309
Kobber 0,163 mg 0,155 0,138 - 0,219 10 1309
Zink 1,23 mg 1,115 0,98 - 1,75 10 1309
Mangan 1,14 mg 1,0 0,87 - 1,73 10 1309
Krom 3,76 µg 3,0 0,87 - 11,2 10 1309
Selen 1,47 µg 1,45 0,96 - 2,2 10 1309
Fosfor 148 mg 143,0 121 - 187 10 1309
Chlorid 417 mg 1,26 0,78 - 1210 19 1309, 2006
Jod 26,9 µg 1 2197
Nikkel 6,38 µg 6,5 3,1 - 10,6 10 1309
Cadmium 0,910 µg 0,925 0,46 - 1,3 10 1309
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 36,4 g 37,25 30,5 - 39,6 10 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,197 18,8 1309
C18:0 0,017 1,61 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,000 0,0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 0,428 1309
C18:1,n-7 0,016 1,55 1309
C18:1,n-9 0,215 20,6 1309
C20:1,n-11 0,010 0,979 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,515 49,4 1309
C18:3,n-3 0,067 6,41 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,213 20,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,246 23,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,582 55,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,041 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 6,41 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,515 49,4 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,877 1309
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby