DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1675
Rugbrød, kun groft rugmel, med fedtrige frø, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, with high fat seeds, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1015 kJ 1003
Energi (kcal) 242 kcal 1003
Protein 7,4 g 7,2875 5,88 - 11 15 1257, 1309
Protein fra Aminosyrer 6,2 g 1003
Protein, deklaration 8,0 g 7,8125 6,31 - 11,8 15 1309, 1257
Kulhydrat difference 41,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 34,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 33,5 g 1003
Kostfibre 7,5 g 7,6 5,3 - 9,3 15 1309, 1257
Fedt 6,8 g 6,1 2,4 - 12 15 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Salt deklaration 1,29 g 17 1003
Aske 2,3 g 2,29 1,87 - 2,6 15 1257, 1309
Tørstof 58,0 g 57,5 55,3 - 62,8 15 1257, 1309
Vand 42,0 g 42,5 37,2 - 44,7 15 1309, 1257
Nitrogen 1,276 g 1,25 1,01 - 1,89 15 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,254 mg 0,27 0,161 - 0,351 15 1257, 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0851 mg 0,084 0,064 - 0,116 15 1257, 1309
Niacinækvivalent 1,49 NE 1003
Niacin 1,45 mg 1,48 0,73 - 1,92 13 1309
B6-vitamin 0,205 mg 0,205 0,2 - 0,21 2 1257
Pantothensyre 0,258 mg 0,24 0,2 - 0,32 5 1309
Biotin 7,84 µg 4,8 4,6 - 12,9 5 1309
Folat 38,9 µg 37 24 - 61 15 1257, 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 517 mg 515 379 - 670 17 1309, 1257, 2097
Kalium 275 mg 280 208 - 340 15 1257, 1309
Calcium 43,5 mg 44,7 34,2 - 61,9 15 1257, 1309
Magnesium 73,5 mg 67 44 - 108 15 1257, 1309
Jern 1,86 mg 1,92 1,46 - 2,38 15 1309, 1257
Kobber 0,309 mg 0,33 0,196 - 0,43 15 1309, 1257
Zink 1,67 mg 1,75 1,28 - 2,05 15 1309, 1257
Mangan 1,26 mg 1,25 1,03 - 1,61 13 1309
Krom 2,41 µg 1,12 0 - 6,1 13 1309
Selen 4,87 µg 3,7 1,1 - 10 13 1309
Fosfor 206 mg 213 148 - 266 15 1309, 1257
Chlorid 860 mg 880 671 - 1050 15 1309, 1257
Jod 22,3 µg 25,5 1,4 - 29,5 13 1309
Nikkel 36,9 µg 30 9,9 - 77 13 1309
Cadmium 5,12 µg 5,8 1,08 - 8,6 13 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 29,1 g 30,3 22 - 34,3 15 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,512 8,65 1309
C18:0 0,234 3,95 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,010 0,16 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-7 0,048 0,815 1309
C18:1,n-9 1,388 23,4 1309
C20:1,n-11 0,001 0,0158 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,765 46,7 1309
C18:3,n-3 0,957 16,1 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,755 12,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,437 24,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,722 62,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 5,915 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,957 16,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,765 46,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 306 240 T 7
Leucin 523 410 T 7
Lysin 268 210 T 7
Methionin 121 95 T 7
Cystin 115 90 T 7
Phenylalanin 357 280 T 7
Tyrosin 153 120 T 7
Threonin 268 210 T 7
Tryptofan 89 70 T 7
Valin 434 340 T 7
Arginin 345 270 T 7
Histidin 179 140 T 7
Alanin 383 300 T 7
Asparaginsyre 523 410 T 7
Glutaminsyre 1720 1350 T 7
Glycin 370 290 T 7
Prolin 702 550 T 7
Serin 357 280 T 7
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby