DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1697
Kommen, rå
Engelsk navn
Caraway seed, raw
Taxonomisk navn
Carum carvi (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1382 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1382 kJ 1003
Energi (kcal) 334 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 334 kcal 1003
Protein 19,8 g 1 2098
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 23,4 g 1 2098
Kulhydrat difference 49,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,3 g 1003
Kostfibre 38,0 g 2 2098
Fedt 14,6 g 18 2098
Alkohol 0,0 g 1 2098
Salt deklaration 0,04 g 7 1003
Aske 5,9 g 23 2098
Tørstof 90,1 g 21 2098
Vand 9,9 g 21 2098
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 34,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1 2098
beta-Caroten 206 µg 1 2098
D-vitamin 0 µg 1 2098
E-vitamin 2,50 α-TE
alfa-Tokoferol 2,50 mg 1 2098
K1-vitamin 0 µg 1 2098
Thiamin (B1-vitamin) 0,383 mg 1 2098
Riboflavin (B2-vitamin) 0,379 mg 1 2098
Niacinækvivalent 7,67 NE 1003
Niacin 3,61 mg 4 2098
B6-vitamin 0,360 mg 2 2098
Folat 10,00 µg 1 2098
B12-vitamin 0 µg 1 2098
C-vitamin 21,0 mg 1 2098
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 17,0 mg 7 2098
Kalium 1350 mg 7 2098
Calcium 689 mg 4 2098
Magnesium 258 mg 2 2098
Jern 16,2 mg 3 2098
Kobber 0,910 mg 1 2098
Zink 5,50 mg 1 2098
Mangan 1,30 mg 1 2098
Selen 12,1 µg 1 2098
Fosfor 568 mg 2 2098
Jod 0,500 µg 1 2136
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,640 g 1 2098
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 11,3 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2098
C6:0 0,000 0,0 2098
C8:0 0,000 0,0 2098
C10:0 0,010 0,0911 2098
C12:0 0,010 0,0911 2098
C14:0 0,040 0,364 2098
C16:0 0,400 3,64 2098
C18:0 0,110 1 2098
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,090 0,82 2098
C18:1,n-9 7,038 64,1 2098
C20:1,n-11 0,000 0,0 2098
C22:1,n-9 0,000 0,0 2098
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,123 28,4 2098
C18:3,n-3 0,150 1,36 2098
C20:4,n-6 0,000 0,0 2098
C20:5,n-3 0,000 0,0 2098
C22:5,n-3 0,000 0,0 2098
C22:6,n-3 0,000 0,0 2098
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,570 5,19 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,128 64,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,273 29,8 1003
Sum fedtsyrer 10,972 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,150 1,36 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,123 28,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1 2098
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,736 2098
Isoleucin 826 2098
Leucin 1220 2098
Lysin 1030 2098
Methionin 361 2098
Cystin 329 2098
Phenylalanin 867 2098
Tyrosin 642 2098
Threonin 756 2098
Tryptofan 244 2098
Valin 1040 2098
Arginin 1250 2098
Histidin 550 2098
Alanin 914 2098
Asparaginsyre 2080 2098
Glutaminsyre 3170 2098
Glycin 1320 2098
Prolin 917 2098
Serin 946 2098
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 24,7 mg 1 2098
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,752 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby