DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1728
Chiafrø
Engelsk navn
Chia seeds
Taxonomisk navn
Salvia hispanica (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1899 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1955 kJ 1003
Energi (kcal) 462 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 475 kcal 1003
Protein 18,2 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 16,2 g 1003
Protein, deklaration 21,4 g 1 2128
Kulhydrat difference 37,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 40,9 g 1003
Fedt 34,1 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Aske 4,4 g 1 2128
Tørstof 93,9 g 1 2128
Vand 6,1 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin α-TE
alfa-Tokoferol mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 12,5 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,471 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,202 mg 1 2128
Niacinækvivalent 8,88 NE 1003
Niacin 4,13 mg 1 2128
B6-vitamin 0,137 mg 1 2128
Pantotensyre 0,339 mg 1 2128
Biotin 24,5 µg 1 2128
Folat 70,7 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium mg 1 2128
Kalium 640 mg 1 2128
Calcium 545 mg 1 2128
Magnesium 320 mg 1 2128
Jern 6,50 mg 1 2128
Kobber 1,60 mg 1 2128
Zink 5,05 mg 1 2128
Mangan 4,40 mg 1 2128
Krom 8,50 µg 1 2128
Molybdæn 35,5 µg 1 2128
Selen 9,70 µg 1 2128
Fosfor 645 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 205 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2128
Galaktose 0,950 g 1 2128
Glukose 0,250 g 1 2128
Sum monosakkarider 1,20 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,550 g 1 2128
Sum disakkarider 0,550 g 1003
Sum sukkerarter 1,75 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen g 1 2128
Uopløselige kostfibre 35,5 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 4,5 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,8 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 0,000 0,0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 2,055 6,78 2128
C17:0 2128
C18:0 1,005 3,31 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,233 0,768 2128
C18:1,n-9 1,881 6,21 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 5,618 18,5 2128
C18:3,n-3 19,253 63,5 2128
C18:3,n-6 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,242 0,799 2128
Sum mættede fedtsyrer 3,060 10,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,114 6,97 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 24,871 82,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 30,286 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 19,253 63,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 5,618 18,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,425 2128
Isoleucin 691 2128
Leucin 1290 2128
Lysin 949 2128
Methionin 653 2128
Cystin 414 2128
Phenylalanin 989 2128
Tyrosin 650 2128
Threonin 700 2128
Tryptofan 285 2128
Valin 920 2128
Arginin 1960 2128
Histidin 525 2128
Alanin 964 2128
Asparaginsyre 1730 2128
Glutaminsyre 3350 2128
Glycin 937 2128
Prolin 754 2128
Serin 1050 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 78,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 5 2128
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,887 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby