DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1778
Skæreost, 6%/10+
Engelsk navn
Cheese, firm, 6%/10% fidm.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 734 kJ 1003
Energi (kcal) 175 kcal 1003
Protein 28,3 g 28,28125 26,9 - 29,6 2 2092
Protein, deklaration 28,3 g 28,28125 26,9 - 29,6 2 2092
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Fedt 6,4 g 6,365 6,27 - 6,46 2 2092
Salt deklaration 1,80 g 2 1003
Aske 4,5 g 4,505 4,45 - 4,56 2 2092
Tørstof 40,2 g 40,2 37,7 - 42,7 2 2092
Vand 59,8 g 59,8 57,3 - 62,3 2 2092
Nitrogen 4,525 g 4,525 4,31 - 4,74 2 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 55,5 RE 1003
Retinol 55,5 µg 55,5 53 - 58 2 2092
D-vitamin 0,113 µg 2 2054
E-vitamin 0,147 α-TE
alfa-Tokoferol 0,147 mg 0,147 0,14 - 0,154 2 2092
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 0,02 0,019 - 0,021 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,294 mg 0,2935 0,271 - 0,316 2 2092
Niacinækvivalent 0,0710 NE 1003
Niacin 0,0710 mg 0,071 0,063 - 0,079 2 2092
B6-vitamin 0,0635 mg 0,0635 0,056 - 0,071 2 2092
Pantothensyre 0,206 mg 0,206025 0,116 - 0,296 2 2092
Biotin 1,07 µg 1,065775 0,99 - 1,14 2 2092
B12-vitamin 2,39 µg 2,39085 2,38 - 2,4 2 2092
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 720 mg 720 710 - 730 2 2092
Kalium 73,5 mg 73,5 64 - 83 2 2092
Calcium 860 mg 860 830 - 890 2 2092
Magnesium 36,6 mg 36,6 35,3 - 37,9 2 2092
Jern 0,0880 mg 0,088 0,083 - 0,093 2 2092
Kobber 0,0445 mg 0,0445 0,04 - 0,049 2 2092
Zink 3,92 mg 3,92 3,77 - 4,07 2 2092
Mangan 0,0195 mg 0,0195 0,019 - 0,02 2 2092
Krom 0,479 µg 0,479 0,178 - 0,78 2 2092
Selen 14,9 µg 14,85 10,4 - 19,3 2 2092
Fosfor 550 mg 550 520 - 580 2 2092
Chlorid 1220 mg 1220 1190 - 1250 2 2092
Jod 14,1 µg 14,05 10,1 - 18 2 2092
Nikkel 2,35 µg 2,35 2 - 2,7 2 2092
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 2 2092
Galaktose 0 g 2 2092
Glukose 0 g 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 2 2092
Sakkarose 0 g 2 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,215 3,85 2092
C6:0 0,145 2,61 2092
C8:0 0,080 1,43 2092
C10:0 0,166 2,98 2092
C12:0 0,190 3,4 2092
C14:0 0,575 10,3 2092
C15:0 0,059 1,06 2092
C16:0 1,650 29,6 2092
C18:0 0,645 11,6 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,051 0,908 2092
C16:1,n-7 0,079 1,42 2092
C18:1,n-7 0,049 0,881 2092
C18:1,n-9 1,140 20,5 2092
C18:1,trans 0,208 3,74 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,097 1,73 2092
C18:2,konjugeret 0,016 0,291 2092
C18:3,n-3 0,026 0,476 2092
C18:2,trans 0,042 0,764 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,127 2,27 2092
Sum mættede fedtsyrer 3,724 66,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,319 23,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,139 2,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,251 4,5 1003
Sum fedtsyrer 5,559 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,026 0,476 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,097 1,73 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 23 mg 2 2054
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,873 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby