DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1779
Ost, fast, 45+, Dansk
Engelsk navn
Cheese, firm, 45% fidm., Danish
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1349 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1325 kJ 1003
Energi (kcal) 325 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 319 kcal 1003
Protein 24,2 g 24,37 23,4 - 24,8 3 2092
Protein, deklaration 23,7 g 23,87 23 - 24,3 3 2092
Kulhydrat difference 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1 1655
Fedt 24,8 g 24,9 24,6 - 25 3 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,63 g 3 1003
Aske 3,8 g 3,78 3,57 - 3,9 3 2092
Tørstof 53,9 g 54,3 52,7 - 54,7 3 2092
Vand 46,1 g 45,7 45,3 - 47,3 3 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 212 RE 1003
Retinol 212 µg 214,0 207 - 215 3 2092
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,348 µg 3 2054
E-vitamin 0,497 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,497 mg 0,54 0,35 - 0,6 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 652 mg 680,0 566 - 710 3 2092
Kalium 60,5 mg 61,0 57,3 - 63,3 3 2092
Calcium 683 mg 680,0 660 - 708 3 2092
Magnesium 27,2 mg 27,2 26,5 - 28 3 2092
Jern 0,0867 mg 0,091 0,075 - 0,094 3 2092
Kobber 0,0485 mg 0,044 0,044 - 0,057 3 2092
Zink 3,37 mg 3,36 3,3 - 3,45 3 2092
Mangan 0,0160 mg 0,016 0,014 - 0,018 3 2092
Krom 0,133 µg 0,146 0,096 - 0,158 3 2092
Selen 14,2 µg 14,3 12,9 - 15,3 3 2092
Fosfor 446 mg 450,0 431 - 456 3 2092
Chlorid 1080 mg 1140, 925 - 1170 3 2092
Jod 14,1 µg 14,2 10 - 18,2 3 2092
Nikkel 0,960 µg 0,8 0,46 - 1,62 3 2092
Sum mineraler 2950 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,182 g 0,216 0,112 - 0,218 3 2092
Galaktose 0 g - 0,1 3 2092
Glukose 0 g - 0,1 3 2092
Sum monosakkarider 0,182 g 1003
Laktose 0 g - 0,1 3 2092
Sakkarose 0 g - 0,1 3 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,182 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,827 3,83 2092
C6:0 0,570 2,64 2092
C8:0 0,307 1,42 2092
C10:0 0,643 2,98 2092
C12:0 0,740 3,43 2092
C14:0 2,253 10,4 2092
C15:0 0,233 1,08 2092
C16:0 6,433 29,8 2092
C18:0 2,533 11,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,191 0,888 2092
C16:1,n-7 0,300 1,39 2092
C18:1,n-7 0,214 0,993 2092
C18:1,n-9 4,433 20,5 2092
C18:1,trans 0,843 3,91 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,370 1,71 2092
C18:2,konjugeret 0,078 0,361 2092
C18:3,n-3 0,086 0,399 2092
C18:2,trans 0,147 0,682 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,333 1,54 2092
Sum mættede fedtsyrer 14,540 67,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,139 23,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,534 2,47 1003
Sum transfedtsyrer 0,990 4,59 1003
Sum fedtsyrer 21,535 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,086 0,399 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,370 1,71 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 82 mg 3 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,797 2092
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,867 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby