DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1796
Surbær (Aroniabær)
Engelsk navn
Aronia berries
Taxonomisk navn
Aronia x prunifolia (Marshall, 1938) Rehder
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 210 kJ 1003
Energi (kcal) 50 kcal 1003
Protein 0,7 g 1 2135
Kulhydrat difference 14,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,8 g 1003
Kostfibre 5,6 g 1 2135
Fedt 0,1 g 1 2135
Alkohol 0,0 g 1 2135
Salt deklaration 0,01 g 1 1003
Aske 0,4 g 1 2135
Tørstof 15,6 g 1 2135
Vand 84,4 g 1 2135
Nitrogen 0,112 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 188 RE 1003
Retinol 0 µg 1 2135
beta-Caroten 1130 µg 1 2135
D-vitamin 0 µg 1 2135
E-vitamin 1,50 α-TE 1 2135
K1-vitamin 21,9 µg 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1 2135
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 1 2135
Niacinækvivalent 0,300 NE 1003
Niacin 0,300 mg 1 2135
B6-vitamin 0,0300 mg 1 2135
Folat 6,60 µg 1 2135
B12-vitamin 0 µg 1 2135
C-vitamin 27,8 mg 1 2135
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 1 2135
Kalium 218 mg 1 2135
Calcium 32,0 mg 1 2135
Magnesium 16,0 mg 1 2135
Jern 0,900 mg 1 2135
Zink 0,300 mg 1 2135
Selen 0 µg 1 2135
Fosfor 72,0 mg 1 2135
Jod 1,50 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 8,30 g 1 2135
Sum disakkarider 0,500 g 1 2135
Sum sukkerarter 8,80 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2135
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2135
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 2135
C14:0 0,000 0,0 2135
C16:0 0,000 0,0 2135
C18:0 0,000 0,0 2135
C20:0 0,000 0,0 2135
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 2135
C18:1,n-9 0,000 0,0 2135
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 2135
C18:3,n-6 0,000 0,0 2135
C20:4,n-6 0,000 0,0 2135
C20:5,n-3 0,000 0,0 2135
C22:5,n-3 0,000 0,0 2135
C22:6,n-3 0,000 0,0 2135
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1 2135
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 2135
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,000 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby