DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1806
Edamamebønner (Sojabønner), pillede, frosne
Engelsk navn
Edamame beans (Soy beans), shelled, frozen
Taxonomisk navn
Glycine max (Linnaeus, 1753) (Merrill, 1917)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 549 kJ 1003
Energi (kcal) 132 kcal 1003
Protein 10,7 g 10,70 10,6 - 10,7 2 2184
Protein fra Aminosyrer 10,2 g 1003
Protein, deklaration 11,7 g 11,71 11,6 - 11,7 2 2184
Kulhydrat difference 9,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 5,1 g 1003
Fedt 7,1 g 7,05 6,9 - 7,2 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 2 1003
Aske 1,2 g 1,23 1,21 - 1,25 2 2184
Tørstof 27,9 g 27,94 27,8 - 28 2 2184
Vand 72,1 g 72,06 71,9 - 72,1 2 2184
Nitrogen 1,875 g 1,875 1,87 - 1,88 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,81 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 46,9 µg 46,85 46,1 - 47,6 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,14 α-TE
alfa-Tokoferol 1,14 mg 1,135 1,04 - 1,23 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 5,54 mg 5,54 5,44 - 5,64 2 2184
delta-Tokoferol 2,03 mg 2,03 1,97 - 2,09 2 2184
K1-vitamin 23,6 µg 23,6 23,1 - 24,1 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,154 mg 0,153 0,147 - 0,16 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,122 mg 0,122 0,119 - 0,125 2 2184
Niacinækvivalent 3,67 NE 1003
Niacin 0,878 mg 0,877 0,831 - 0,924 2 2184
B6-vitamin 0,0897 mg 0,089 0,0841 - 0,0953 2 2184
Pantotensyre 1,69 mg 1,685 1,54 - 1,85 4 2184
Biotin 13,7 µg 13,7 13 - 14,4 2 2184
Folat 108 µg 108,0 106 - 110 2 2184
C-vitamin 15,4 mg 15,35 14,5 - 16,2 2 2184
Cholin 56,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 9,80 mg 9,8 9,6 - 10 2 2184
Kalium 395 mg 395,0 390 - 400 2 2184
Calcium 70,0 mg 70,0 69 - 71 2 2184
Magnesium 59,5 mg 59,5 59 - 60 2 2184
Jern 1,90 mg 1,9 1,9 - 1,9 2 2184
Kobber 0,385 mg 0,385 0,38 - 0,39 2 2184
Zink 1,20 mg 1,2 1,2 - 1,2 2 2184
Mangan 0,910 mg 0,91 0,89 - 0,93 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 130 µg 130,0 130 - 130 2 2184
Selen 1,000 µg 1,0 0,9 - 1,1 2 2184
Fosfor 160 mg 160,0 160 - 160 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 79,0 µg 79,0 75 - 83 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,650 µg 0,65 0,6 - 0,7 2 2184
Cadmium 1,30 µg 1,3 1,3 - 1,3 2 2184
Bly 0,200 µg 0,2 0,2 - 0,2 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0,350 g 0,35 0,3 - 0,4 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0,350 g 1003
Sum sukkerarter 0,350 g 1003
Stivelse/Glykogen 1,80 g 1,8 1,7 - 1,9 2 2184
Uopløselige kostfibre 4,0 g 3,97 3,76 - 4,18 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,2 g 1,175 1,08 - 1,27 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,5 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 537 2184
Leucin 910 2184
Lysin 802 2184
Methionin 157 2184
Cystin 143 2184
Phenylalanin 595 2184
Tyrosin 393 2184
Threonin 444 2184
Tryptofan 168 2184
Valin 551 2184
Arginin 849 2184
Histidin 307 2184
Alanin 517 2184
Asparaginsyre 1500 2184
Glutaminsyre 2200 2184
Glycin 494 2184
Prolin 606 2184
Serin 627 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 5 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,71 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby