DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1853
Fersken, rå
Engelsk navn
Peach, raw
Taxonomisk navn
Prunus persica (Linnaeus, 1753) (Batsch, 1801)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 175 kJ 1003
Energi (kcal) 42 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,875 0,75 - 1 8 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,875 0,75 - 1 8 2179
Kulhydrat difference 10,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,5 g 1003
Kostfibre 2,2 g 1003
Fedt 0,0 g 0,3 - 0,3 8 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,4 g 0,39 0,2 - 0,5 8 2179
Tørstof 11,8 g 12,31 9,43 - 13,9 8 2179
Vand 88,2 g 87,68 86 - 90,5 8 2179
Nitrogen 0,106 g 0,14 0,12 - 0,16 8 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,11 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 18,6 µg 7,005 5,73 - 112 8 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,760 α-TE
alfa-Tokoferol 0,760 mg 0,800 0,278 - 1,08 8 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
K1-vitamin 0,329 µg 1,25 - 1,38 8 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg - 0,015 8 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0264 mg 0,025 0,0208 - 0,0345 8 2179
Niacinækvivalent 0,375 NE 1003
Niacin 0,375 mg 0,4 0,222 - 0,521 8 2179
B6-vitamin 0,0252 mg 0,027 0,0199 - 0,0382 8 2179
Pantotensyre 0,151 mg 0,147 0,122 - 0,191 16 2179
Biotin 0 µg - 1 8 2179
Folat 2,73 µg 5,36 - 5,57 8 2179
C-vitamin 4,92 mg 4,945 4,03 - 5,88 8 2179
Cholin 6,10 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,0625 mg 0,5 - 0,5 8 2179
Kalium 215 mg 220,0 200 - 230 8 2179
Calcium 7,13 mg 6,65 5,3 - 12 8 2179
Magnesium 9,26 mg 9,5 7,7 - 10 8 2179
Jern 0,285 mg 0,23 0,14 - 0,83 8 2179
Kobber 0,0813 mg 0,08 0,07 - 0,1 8 2179
Zink 0,131 mg 0,13 0,08 - 0,17 8 2179
Mangan 0,0850 mg 0,06 0,04 - 0,26 8 2179
Krom 0 µg - 5 8 2179
Molybdæn 1,96 µg 1,55 1,2 - 4,5 8 2179
Selen 0 µg - 0,5 8 2179
Fosfor 21,0 mg 20,0 18 - 24 8 2179
Jod 0 µg - 5 8 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,85 g 1,95 1,3 - 2,2 8 2179
Glukose 1,61 g 1,65 1,1 - 2,2 8 2179
Sum monosakkarider 3,46 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2179
Maltose 0 g - 0,2 8 2179
Sakkarose 4,83 g 5,55 2 - 6,4 8 2179
Sum disakkarider 4,83 g 1003
Sum sukkerarter 8,29 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,1 g 1,1 0,8 - 1,6 8 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,0 g 0,9 0,8 - 1,3 8 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,3 - 0,3 8 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 24 2179
Lysin 23 2179
Methionin 0 2179
Cystin 4 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 20 2179
Tryptofan 0 2179
Valin 20 2179
Arginin 16 2179
Histidin 0 2179
Alanin 24 2179
Asparaginsyre 338 2179
Glutaminsyre 48 2179
Glycin 10 2179
Prolin 3 2179
Serin 31 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 8 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby