DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 187
Æg, høne, æggehvide, pasteuriseret
Engelsk navn
Eggs, chicken, egg white, pasteurized
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 185 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 170 kJ 1003
Energi (kcal) 43 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 40 kcal 1003
Protein 9,0 g 9,031 8,62 - 9,31 4 2071
Protein fra Aminosyrer 8,0 g 1003
Protein, deklaration 9,0 g 9,031 8,62 - 9,31 4 2071
Kulhydrat difference 1,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,0 g 1 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,09 g 4 1003
Aske 1,2 g 1,285 1,04 - 1,37 4 2071
Tørstof 12,1 g 12,15 11,7 - 12,4 4 2071
Vand 87,9 g 87,85 87,6 - 88,3 4 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE T 215.0
D-vitamin 0 µg 1 T 215.0
E-vitamin 0 α-TE T 215.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,00700 mg 0,007 0,007 - 0,007 4 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,323 mg 0,325 0,29 - 0,35 4 2071
Niacinækvivalent 2,41 NE 1003
Niacin 0,103 mg 0,1 0,09 - 0,12 3 2071
B6-vitamin 0,001000 mg 0,001 0,0 - 0,002 2 2071
Pantotensyre 0,140 mg 0,14 0,13 - 0,15 4 2071
Biotin 12,1 µg 12,15 11,7 - 12,4 4 2071
Folat 16,0 µg 1342
B12-vitamin 0,1000 µg 1342
C-vitamin 0,500 mg 1 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 438 mg 443,0 391 - 474 4 2071
Kalium 151 mg 143,0 130 - 186 4 2071
Calcium 9,00 mg 9,0 7 - 11 4 2071
Magnesium 10,8 mg 11,0 10 - 11 4 2071
Jern 0,0338 mg 0,030 0,0 - 0,074 4 2071
Kobber 0,0185 mg 0,017 0,014 - 0,026 4 2071
Zink 0 mg 0,0 0,0 - 0,03 4 2071
Mangan 0,001000 mg 0,001 0,001 - 0,001 4 2071
Krom 0,520 µg 0,56 0,0 - 0,96 4 2071
Selen 7,80 µg 8,1 6 - 9 4 2071
Fosfor 55,0 mg 44,5 12 - 119 4 2071
Chlorid 182 mg 177,0 166 - 209 4 2071
Jod 3,18 µg 3,15 2,4 - 4 4 2071
Sum mineraler 845 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,000 g T 215.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1655
Neutral detergent fibre 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1342
C6:0 0,000 0,0 1342
C8:0 0,000 0,0 1342
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,000 0,0 1342
C16:0 0,000 0,0 1342
C18:0 0,000 0,0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1342
C18:1,n-9 0,000 0,0 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1342
C20:4,n-6 0,000 0,0 1342
C20:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:6,n-3 0,000 0,0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1342
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,440 2071
Isoleucin 547 380 1342
Leucin 778 540 1342
Lysin 562 390 1342
Methionin 346 240 1342
Cystin 216 150 1342
Phenylalanin 562 390 1342
Tyrosin 360 250 1342
Threonin 403 280 1342
Tryptofan 138 96 1342
Valin 677 470 1342
Arginin 518 360 1342
Histidin 202 140 1342
Alanin 576 400 1342
Asparaginsyre 792 550 1342
Glutaminsyre 1250 870 1342
Glycin 331 230 1342
Prolin 331 230 1342
Serin 662 460 1342
Sum essentielle Aminosyrer 4213,44
Sum ikke essentielle aminosyrer 5040
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 2,50 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby