DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1
Jordbær, rå
Engelsk navn
Strawberry, raw
Taxonomisk navn
Fragaria x ananassa (Duchesne)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 162 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 148 kJ 1003
Energi (kcal) 38 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 35 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,5 - 1 26 1073, 1825, 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,5 - 1 26 1073, 1825, 2179
Kulhydrat difference 8,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 6,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,1 g 1003
Kostfibre 1,5 g 1,24 - 2,13 26 1305, 2179
Fedt 0,6 g 0,4 - 0,8 5 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 10 1003
Aske 0,4 g 0,29 - 0,6 26 1073, 1825, 2179
Tørstof 10,0 g 7,2 - 13 48 1878, 1073, 1305, 1825, 2179
Vand 90,0 g 87 - 92,8 48 1878, 1073, 1305, 1825, 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 40,0 µg 26 - 60 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,414 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,414 mg 0,35 - 0,48 5 1034, 2179
K1-vitamin 20,0 µg 1006
K-vitamin 20,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0145 mg 0,014 - 0,03 26 1305, 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0111 mg 0,014 - 0,022 26 1305, 2179
Niacinækvivalent 0,571 NE 1003
Niacin 0,434 mg 0,415 0,33 - 0,61 10 2179
B6-vitamin 0,0455 mg 0,026 - 0,07 26 1305, 2179
Pantotensyre 0,129 mg 0,129 0,097 - 0,17 10 2179
Biotin 0,701 µg 0,49 0,35 - 1,21 7 2179
Folat 117 µg 86 - 133 16 1305
Frit folat 15,0 µg 5,3 - 28,8 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 66,9 mg 1003
Ascorbinsyre 64,8 mg 63,5 45 - 94 10 2179
Dehydroascorbinsyre 2,05 mg 1,8 1 - 4,4 10 2179
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,508 mg 0,552 0,284 - 0,79 10 2179
Kalium 179 mg 131 - 344 26 1305, 2179
Calcium 18,5 mg 11,5 - 31,6 22 1015, 1030, 2179
Magnesium 12,5 mg 9,1 - 17,6 26 1305, 2179
Jern 0,255 mg 0,145 - 0,41 26 1305, 2179
Kobber 0,0383 mg 0,016 - 0,084 76 1082, 2179
Zink 0,104 mg 0,04 - 0,215 26 1305, 2179
Mangan 0,342 mg 0,14 - 0,75 15 1348, 2179
Krom 0,0690 µg 0,31 - 0,38 10 2179
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0,180 µg 0,0 - 0,9 27 1817, 2179
Fosfor 23,8 mg 15,2 - 34 16 1015, 2179
Jod 0,0503 µg 0,211 - 0,292 10 2179
Nikkel 3,51 µg 0,39 - 16,2 59 1539, 1817, 2179
Kviksølv 0,00200 µg 0,02 - 0,02 10 2179
Arsen 0,303 µg 0,0 - 1,34 40 1506, 2179
Cadmium 0,591 µg 0,027 - 2,36 59 1539, 1817, 2179
Bly 0,314 µg 0,0 - 0,85 39 1539, 2179
Sum mineraler 234 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,16 g 3,0 2,17 - 4,1 16 1878, 2179
Glukose 2,85 g 2,665 1,8 - 4 16 1878, 2179
Sum monosakkarider 6,01 g 1003
Sakkarose 0,0563 g 0,0 - 0,3 16 1878, 2179
Sum disakkarider 0,0563 g 1003
Sum sukkerarter 6,07 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 6 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 0,0 - 0,15 2 1314, 2179
Cellulose 0,590 g 1314
Lignin 0,390 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,050 10,3 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,083 17,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,182 37,9 1039
C18:3,n-3 0,166 34,4 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,050 10,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,083 17,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,348 72,4 1003
Sum fedtsyrer 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 34,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,182 37,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,106 1073, 1825, 2179
Isoleucin 24 230 1059
Leucin 39 370 1059
Lysin 35 330 1059
Methionin 10 96 1059
Cystin 4 35 1059
Phenylalanin 22 210 1059
Tyrosin 11 100 1059
Threonin 22 210 1059
Tryptofan 8 78 1059
Valin 29 270 1059
Arginin 40 380 1059
Histidin 12 110 1059
Alanin 31 290 1059
Asparaginsyre 96 910 1059
Glutaminsyre 90 850 1059
Glycin 25 240 1059
Prolin 23 220 1059
Serin 30 280 1059
Sum essentielle Aminosyrer 201,018
Sum ikke essentielle aminosyrer 348,932
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 5,70 mg 1 2187
Tyramin 0 mg 6 1485
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 4 10 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby