DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 283
Bulgur, parboiled, rå
Engelsk navn
Bulgur, parboiled, raw
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1444 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1124 kJ 1003
Energi (kcal) 342 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 266 kcal 1003
Protein 10,8 g 10,1 - 11,2 4 1825, 2128
Protein fra Aminosyrer 9,8 g 1003
Protein, deklaration 11,8 g 11 - 12,3 4 1825, 2128
Kulhydrat difference 75,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 65,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 45,5 g 1003
Kostfibre 9,8 g 1003
Fedt 1,9 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1321
Salt deklaration 0,03 g 1 1003
Aske 1,3 g 1 2128
Tørstof 89,2 g 1 2128
Vand 10,8 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,0942 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0942 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
alfa-Tokotrienol 0,350 mg 0,2 - 0,55 4 T 189.0
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,178 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0384 mg 1 2128
Niacinækvivalent 2,53 NE 1 1003
Niacin 1,49 mg 1 2128
B6-vitamin 0,185 mg 1 2128
Pantotensyre 0,468 mg 1 2128
Biotin 4,30 µg 1 2128
Folat 23,1 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 11,0 mg 1 2128
Kalium 375 mg 1 2128
Calcium 32,9 mg 22,8 - 46,1 7 1015, 2128
Magnesium 68,5 mg 1 2128
Jern 1,90 mg 1 2128
Kobber 0,430 mg 1 2128
Zink 2,30 mg 1 2128
Mangan 1,35 mg 1 2128
Krom 20,5 µg 1 2128
Molybdæn 63,0 µg 1 2128
Selen 3,45 µg 1 2128
Fosfor 267 mg 219 - 329 7 1015, 2128
Jod 5,60 µg 1 2135
Nikkel 25,5 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 3,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 756 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,300 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose g 1 2128
Sum monosakkarider 0,300 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,600 g 1 2128
Sum disakkarider 0,600 g 1003
Sum sukkerarter 0,900 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 44,6 g 1 2128
Cellulose 2,10 g T 189.0
Lignin 0,500 g T 189.0
Uopløselige kostfibre 6,5 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,3 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 2,1 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 2128
C8:0 2128
C10:0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,228 24,3 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,155 16,5 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,552 59 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,228 24,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,155 16,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,552 59 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 0,936 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,552 59 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,894 1825, 2128
Isoleucin 404 2128
Leucin 833 2128
Lysin 276 2128
Methionin 194 2128
Cystin 242 2128
Phenylalanin 565 2128
Tyrosin 295 2128
Threonin 333 2128
Tryptofan 152 2128
Valin 511 2128
Arginin 495 2128
Histidin 273 2128
Alanin 378 2128
Asparaginsyre 548 2128
Glutaminsyre 3680 2128
Glycin 410 2128
Prolin 1200 2128
Serin 579 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 3541
Sum ikke essentielle aminosyrer 7827
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 T 189.0
Serotonin 0 mg T 189.0
Cholin 28,1 mg 1 2187
Tyramin 0,0300 mg 4 T 189.0
Sum biogene aminer 0,380 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,492 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby