DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 285
Linsespirer, rå
Engelsk navn
Lentils, sprouted, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 522 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 522 kJ 1003
Energi (kcal) 123 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 123 kcal 1003
Protein 9,0 g 9 1938
Protein, deklaration 9,0 g 9 1938
Kulhydrat difference 22,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 19,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 19,1 g 1003
Kostfibre 3,0 g 1342
Fedt 0,6 g 9 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 9 1003
Aske 1,0 g 9 1938
Tørstof 32,7 g 9 1938
Vand 67,3 g 9 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 30,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,228 mg 9 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,128 mg 9 1938
Niacinækvivalent 1,13 NE 1003
Niacin 1,13 mg 9 1938
B6-vitamin 0,190 mg 9 1938
Pantotensyre 0,578 mg 9 1938
Folat 100,0 µg 9 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 16,5 mg 1003
Ascorbinsyre 16,5 mg 9 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 11,0 mg 9 1938
Kalium 322 mg 9 1938
Calcium 25,0 mg 9 1938
Magnesium 37,0 mg 9 1938
Jern 3,21 mg 9 1938
Kobber 0,352 mg 9 1938
Zink 1,51 mg 9 1938
Mangan 0,506 mg 9 1938
Fosfor 173 mg 9 1938
Sum mineraler 571 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,800 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 18,3 g 1 1001
Crude fibre 3,05 g 2,73 - 3,37 9 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,058 13,6 1342
C18:0 0,007 1,57 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,116 27,2 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,202 47,5 1342
C18:3,n-3 0,043 9,97 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,065 15,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,116 27,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,245 57,4 1003
Sum fedtsyrer 0,426 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,043 9,97 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,202 47,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,434 1938
Isoleucin 330 230 1342
Leucin 631 440 1342
Lysin 703 490 1342
Methionin 105 73 1342
Cystin 330 230 1342
Phenylalanin 445 310 1342
Tyrosin 244 170 1342
Threonin 330 230 1342
Valin 402 280 1342
Arginin 602 420 1342
Histidin 258 180 1342
Alanin 359 250 1342
Asparaginsyre 1430 1000 1342
Glutaminsyre 1250 870 1342
Glycin 315 220 1342
Prolin 359 250 1342
Serin 488 340 1342
Sum essentielle Aminosyrer 3202,12
Sum ikke essentielle aminosyrer 5377,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,775 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby