DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 350
Tranebær, rå
Engelsk navn
Cranberry, raw
Taxonomisk navn
Vaccinium oxycoccus L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 219 kJ 1003
Energi (kcal) 52 kcal 1003
Protein 0,4 g 0,162 - 0,562 4 1938
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 0,4 g 0,162 - 0,562 4 1938
Kulhydrat difference 12,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 12,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,2 g 1003
Kostfibre 4,6 g 4,3 - 4,8 4 1938
Fedt 0,1 g 0,07 - 0,2 4 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,1 g 0,07 - 0,21 4 1938
Tørstof 12,9 g 12,1 - 13,3 4 1938
Vand 87,1 g 86,6 - 87,9 4 1938
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,062 g 0,026 - 0,09 4 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 36,0 µg 29 - 41 4 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE
alfa-Tokoferol 1,60 mg 1,21 - 1,85 3 T 769
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 0,015 - 0,03 4 1938
Niacinækvivalent 0,151 NE 1003
Niacin 0,101 mg 0,097 - 0,11 4 1938
B6-vitamin 0,0570 mg 0,036 - 0,093 4 1938
Pantothensyre 0,295 mg 0,25 - 0,38 4 1938
Folat 1,000 µg 1 - 1 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 13,3 mg 1003
Ascorbinsyre 13,3 mg 11,8 - 17 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 0 - 4 4 1938
Kalium 85,0 mg 79 - 91 4 1938
Calcium 8,00 mg 7 - 9 4 1938
Magnesium 6,00 mg 6 - 6 4 1938
Jern 0,250 mg 0,19 - 0,39 4 1938
Kobber 0,0610 mg 0,057 - 0,067 4 1938
Zink 0,1000 mg 0,09 - 0,12 4 1938
Mangan 0,360 mg 0,327 - 0,433 4 1938
Selen 0 µg 4 T 769
Fosfor 13,0 mg 11 - 14 4 1938
Jod 0,150 µg 0,06 - 0,17 4 T 769
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Crude fibre 1,20 g 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,010 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,130 2135
Sum fedtsyrer 0,091 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,060 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 33 530 1938
Leucin 53 850 1938
Lysin 39 630 1938
Methionin 3 48 1938
Cystin 3 48 1938
Phenylalanin 36 580 1938
Tyrosin 32 520 1938
Threonin 28 450 1938
Tryptofan 3 48 1938
Valin 45 730 1938
Arginin 56 900 1938
Histidin 18 290 1938
Alanin 49 790 1938
Asparaginsyre 186 3000 1938
Glutaminsyre 149 2400 1938
Glycin 48 770 1938
Prolin 31 500 1938
Serin 51 820 1938
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby