DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 390
Cashewnød, olieristet
Engelsk navn
Cashew nuts, oil roasted
Taxonomisk navn
Anacardium occidentale (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2532 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2532 kJ 1003
Energi (kcal) 610 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 610 kcal 1003
Protein 16,8 g 16,1 - 18,2 8 1938
Protein fra Aminosyrer 16,0 g 1003
Protein, deklaration 19,9 g 19 - 21,5 8 1938
Kulhydrat difference 29,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 26,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 23,6 g 1003
Kostfibre 3,3 g 3,3 - 3,4 2 1938
Fedt 47,8 g 44,1 - 50,2 3 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 3 1003
Aske 2,0 g 1,18 - 2,54 3 1938
Tørstof 96,5 g 96,2 - 96,7 3 1938
Vand 3,5 g 3,22 - 3,78 3 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,363 mg 0,246 - 0,443 8 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,218 mg 0,131 - 0,324 8 1938
Niacinækvivalent 6,08 NE 1003
Niacin 1,74 mg 1,03 - 2,58 8 1938
B6-vitamin 0,323 mg 0,151 - 0,482 8 1938
Pantotensyre 0,880 mg 0,74 - 1,02 2 1938
Folat 25,0 µg 24 - 27 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 0,300 mg 1003
Ascorbinsyre 0,300 mg 0,0 - 2,7 8 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 13,0 mg 10 - 18 3 1938
Kalium 632 mg 592 - 686 8 1938
Calcium 43,0 mg 30 - 52 8 1938
Magnesium 273 mg 251 - 328 8 1938
Jern 6,05 mg 5,04 - 8,07 9 1938
Kobber 2,04 mg 1,93 - 2,39 8 1938
Zink 5,35 mg 4,63 - 6,84 8 1938
Mangan 1,67 mg 1,53 - 1,96 8 1938
Fosfor 531 mg 479 - 649 8 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,27 g 3 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,140 0,307 1342
C10:0 0,140 0,307 1342
C12:0 0,821 1,79 1342
C14:0 0,361 0,789 1342
C16:0 4,538 9,93 1342
C18:0 3,095 6,77 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,331 0,723 1342
C18:1,n-9 27,948 61,1 1342
C20:1,n-11 0,140 0,307 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 7,984 17,4 1342
C18:3,n-3 0,170 0,372 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 9,096 19,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 28,419 62,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 8,154 17,8 1003
Sum fedtsyrer 45,668 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,372 1003
Sum n-6 fedtsyrer 7,984 17,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,177 1938
Isoleucin 794 250 1342
Leucin 1430 450 1342
Lysin 890 280 1342
Methionin 302 95 1342
Cystin 311 98 1342
Phenylalanin 858 270 1342
Tyrosin 540 170 1342
Threonin 667 210 1342
Tryptofan 261 82 1342
Valin 1140 360 1342
Arginin 1910 600 1342
Histidin 445 140 1342
Alanin 762 240 1342
Asparaginsyre 1650 520 1342
Glutaminsyre 3970 1250 1342
Glycin 890 280 1342
Prolin 762 240 1342
Serin 921 290 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 61,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,956 1003
Massefylde 0,5 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby