DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 44
Rødkål, rå
Engelsk navn
Cabbage, red, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea (Linnaeus, 1753) convar. capitata L. var. Rubra
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 133 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 115 kJ 1003
Energi (kcal) 32 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 27 kcal 1003
Protein 1,5 g 1,1 - 1,9 9 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,9 g 1003
Protein, deklaration 1,5 g 1,1 - 1,9 9 1073, 1825
Kulhydrat difference 6,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,7 - 2,7 4 1825
Fedt 0,2 g 0,2 0,2 - 0,2 2 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 6 1003
Aske 0,7 g 0,5 - 0,8 9 1073, 1825
Tørstof 9,3 g 6,2 - 12,6 14 1879, 1073, 1825
Vand 90,7 g 87,4 - 93,8 14 1879, 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 25,0 µg 11 - 35 5 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0700 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0700 mg 0,05 - 0,08 2 1034
K1-vitamin 149 µg 1360
K-vitamin 149 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0650 mg 0,04 - 0,101 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0500 mg 0,038 - 0,07 9 1022
Niacinækvivalent 0,789 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,34 - 0,96 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,115 - 0,208 5 1025
Pantotensyre 0,324 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 46,0 µg 6 1803
Frit folat 23,0 µg 8,8 - 32,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 60,0 mg 1003
Ascorbinsyre 60,0 mg 48 - 70 5 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 10,00 mg 4,6 - 16,5 6 1058
Kalium 292 mg 258 - 316 6 1058
Calcium 44,5 mg 33,1 - 54 10 1015, 1030
Magnesium 14,0 mg 11,7 - 14,8 6 1058
Jern 0,450 mg 0,21 - 0,65 5 1043
Kobber 0,0310 mg 0,019 - 0,057 12 1103
Zink 0,190 mg 0,14 - 0,35 12 1103
Mangan 0,200 mg 0,14 - 0,26 3 1348
Krom 0,500 µg 0,1 - 0,5 3 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 1,000 µg 0,1 - 2 3 1348
Fosfor 34,1 mg 30,8 - 36,8 6 1015
Jod 0,1000 µg 0,0 - 0,35 5 1055
Nikkel 10,00 µg 5 - 10 3 1348
Sum mineraler 395 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,38 g 1,3 1,2 - 1,67 5 1879, 1314
Glukose 1,95 g 2,1 1,19 - 2,4 5 1879, 1314
Sum monosakkarider 3,33 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1879, 1314
Sakkarose 0,482 g 0,3 0,2 - 1 5 1879, 1314
Sum disakkarider 0,482 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 3,81 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0700 g 1314
Cellulose 0,970 g 1314
Lignin 0,0200 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,037 22,8 1039
C18:0 0,002 1,3 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 1,96 1039
C18:1,n-9 0,008 5,22 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,075 47 1039
C18:3,n-3 0,035 21,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,039 24,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,012 7,18 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,110 68,6 1003
Sum fedtsyrer 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,035 21,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,075 47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,242 1073, 1825
Isoleucin 41 170 1059
Leucin 46 190 1059
Lysin 46 190 1059
Methionin 11 47 1059
Cystin 1 4 1059
Phenylalanin 27 110 1059
Tyrosin 17 72 1059
Threonin 19 77 1059
Tryptofan 11 47 1059
Valin 68 280 1059
Arginin 63 260 1059
Histidin 24 100 1059
Alanin 75 310 1059
Asparaginsyre 128 530 1059
Glutaminsyre 360 1490 1059
Glycin 31 130 1059
Prolin 56 230 1059
Serin 75 310 1059
Sum essentielle Aminosyrer 292,793
Sum ikke essentielle aminosyrer 806,571
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 17,1 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 11 1015, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby