DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 51
Stikkelsbær, rå
Engelsk navn
Gooseberry, raw
Taxonomisk navn
Ribes uva-crispa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 185 kJ 1003
Energi (kcal) 44 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,6 - 1,1 16 1073, 1825
Protein, deklaration 0,9 g 0,6 - 1,1 16 1073, 1825
Kulhydrat difference 10,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,3 g 1003
Kostfibre 3,2 g 1,9 - 3,8 4 1825
Fedt 0,5 g 0,4 - 0,7 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,6 16 1073, 1825
Tørstof 12,3 g 7,2 - 17 20 1073, 1808, 1825
Vand 87,7 g 83 - 92,8 20 1073, 1808, 1825
Nitrogen 0,144 g 0,096 - 0,176 16 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,83 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 82,0 µg 77 62 - 111 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,000 α-TE
alfa-Tokoferol 1,000 mg 0,47 - 1,28 5 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0110 mg 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0250 mg 0,019 - 0,03 4 1022
Niacinækvivalent 0,401 NE 1003
Niacin 0,250 mg 0,16 - 0,35 10 1018
B6-vitamin 0,0150 mg 0,007 - 0,02 7 1025
Pantotensyre 0,286 mg 1352
Biotin 0,500 µg 1344
Folat 11,7 µg 6 1803
Frit folat 15,0 µg 5,3 - 28,8 4 T 1
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 33,0 mg 1003
Ascorbinsyre 33,0 mg 18 - 56 12 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 2 - 2,6 4 1058
Kalium 176 mg 171 - 184 4 1058
Calcium 26,5 mg 14,6 - 33 11 1015, 1030
Magnesium 8,00 mg 6 - 9 4 1058
Jern 0,400 mg 0,28 - 0,54 8 1043
Kobber 0,0560 mg 0,054 - 0,057 2 1103
Zink 0,160 mg 0,15 - 0,16 2 1103
Mangan 0,170 mg 0,13 - 0,19 6 1348
Krom 0,300 µg 0,25 0 - 0,6 12 1506
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 0,0684 µg 0 - 0,8 19 1506, 1817
Fosfor 23,6 mg 14,5 - 28,7 6 1015
Jod 0,300 µg 0,15 - 0,53 9 1055
Nikkel 2,54 µg 0,9 - 8,5 17 1539, 1817
Kviksølv 0,170 µg 0,2 0 - 0,4 12 1506
Arsen 0,150 µg 0,11 0,04 - 0,47 12 1506
Cadmium 0,193 µg 0,02 - 0,61 17 1539, 1817
Bly 0,482 µg 0 - 1,4 17 1539, 1817
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,00 g 1314
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,070 15,8 1039
C18:0 0,009 2,01 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 1,25 1039
C18:1,n-9 0,061 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,174 39,4 1039
C18:3,n-3 0,122 27,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,078 17,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,066 15 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,295 67 1003
Sum fedtsyrer 0,440 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,122 27,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,174 39,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 9 63 1027
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0 mg 1 1485
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby