DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 558
Havreklid, dansk
Engelsk navn
Oat Bran, Danish
Taxonomisk navn
Avena sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1542 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1542 kJ 1003
Energi (kcal) 367 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 367 kcal 1003
Protein 17,3 g 9 2098
Protein fra Aminosyrer 15,4 g 1003
Protein, deklaration 18,5 g 9 2098
Kulhydrat difference 66,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 50,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 49,6 g 1003
Kostfibre 15,4 g 1 2098
Fedt 7,0 g 6 2098
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 8 1003
Aske 2,9 g 8 2098
Tørstof 93,5 g 8 2098
Vand 6,5 g 8 2098
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 2098
D-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 1,01 α-TE
alfa-Tokoferol 1,01 mg 1 2098
beta-Tokoferol 0,0800 mg 1 2098
gamma-Tokoferol 0 mg 1 2098
delta-Tokoferol 0,1000 mg 1 2098
K1-vitamin 3,20 µg 1 2098
Thiamin (B1-vitamin) 1,17 mg 5 2098
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 7 2098
Niacinækvivalent 5,58 NE 1 1003
Niacin 0,934 mg 7 2098
B6-vitamin 0,165 mg 6 2098
Pantotensyre 1,49 mg 6 2098
Folat 52,0 µg 6 2098
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 8 2098
Kalium 566 mg 8 2098
Calcium 58,0 mg 8 2098
Magnesium 235 mg 8 2098
Jern 5,41 mg 8 2098
Kobber 0,403 mg 7 2098
Zink 3,11 mg 7 2098
Mangan 5,63 mg 4 2098
Selen 45,2 µg 2 2098
Fosfor 734 mg 5 2098
Jod 6,80 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,45 g 1 2098
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 49,3 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 2098
C10:0 0,000 0,0 2098
C12:0 0,026 0,407 2098
C14:0 0,016 0,25 2098
C16:0 1,128 17,6 2098
C18:0 0,071 1,11 2098
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,014 0,219 2098
C18:1,n-9 2,362 37 2098
C20:1,n-11 0,000 0,0 2098
C22:1,n-9 0,000 0,0 2098
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,645 41,4 2098
C18:3,n-3 0,121 1,89 2098
C18:4,n-3 0,000 0,0 2098
C20:4,n-6 0,000 0,0 2098
C20:5,n-3 0,000 0,0 2098
C22:5,n-3 0,000 0,0 2098
C22:6,n-3 0,000 0,0 2098
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,241 19,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,376 37,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,766 43,3 1003
Sum fedtsyrer 6,383 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,121 1,89 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,645 41,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,967 2098
Isoleucin 668 2098
Leucin 1370 2098
Lysin 760 2098
Methionin 335 2098
Cystin 576 2098
Phenylalanin 908 2098
Tyrosin 668 2098
Threonin 502 2098
Tryptofan 335 2098
Valin 964 2098
Arginin 1280 2098
Histidin 410 2098
Alanin 872 2098
Asparaginsyre 1580 2098
Glutaminsyre 3750 2098
Glycin 947 2098
Prolin 982 2098
Serin 890 2098
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 32,2 mg 1 2098
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,908 1 2098

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby