DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 559
Gulerod, dansk, rå
Engelsk navn
Carrot, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 123 kJ 1003
Energi (kcal) 29 kcal 1003
Protein 0,3 g 0,625 - 0,875 6 2127
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,3 g 0,625 - 0,875 6 2127
Kulhydrat difference 8,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,4 g 1003
Kostfibre 2,5 g 1003
Fedt 0,0 g 0,3 - 0,3 6 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 6 1003
Aske 0,6 g 0,62 0,47 - 0,79 6 2127
Tørstof 9,1 g 9,48 7,55 - 9,7 6 2127
Vand 90,9 g 90,52 90,3 - 92,4 6 2127
Nitrogen 0,040 g 0,1 - 0,14 6 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 524 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 6290 µg 6145 5140 - 7560 6 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,331 α-TE
alfa-Tokoferol 0,331 mg 0,3135 0,14 - 0,568 6 2127
K1-vitamin 2,20 µg 1,735 0,852 - 4,44 6 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,00767 mg 0,015 - 0,027 6 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0265 mg 0,0267 0,0205 - 0,0341 6 2127
Niacinækvivalent 0,276 NE 1003
Niacin 0,276 mg 0,2245 0,152 - 0,556 6 2127
B6-vitamin 0,0702 mg 0,06245 0,0426 - 0,122 6 2127
Pantothensyre 0,262 mg 0,255 0,136 - 0,417 6 2127
Biotin 2,54 µg 2,63 1,74 - 3,13 6 2127
Folat 11,0 µg 13,2 5 - 15,5 6 2127
Frit folat 15,0 µg 8,4 - 18,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 2,47 mg 2,64 1,73 - 2,93 6 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 38,0 mg 39 17 - 60 6 2127
Kalium 233 mg 225 180 - 300 6 2127
Calcium 29,5 mg 29 27 - 35 6 2127
Magnesium 9,12 mg 9,3 7 - 11 6 2127
Jern 0,208 mg 0,2 0,11 - 0,33 6 2127
Kobber 0,0500 mg 0,045 0,04 - 0,07 6 2127
Zink 0,237 mg 0,19 0,15 - 0,47 6 2127
Mangan 0,0983 mg 0,075 0,03 - 0,22 6 2127
Krom 0 µg 6 2127
Molybdæn 2,70 µg 1 - 11 6 2127
Selen 0 µg 6 2127
Fosfor 19,0 mg 19 16 - 23 6 2127
Jod 0 µg 6 2127
Nikkel 3,43 µg 1,1 - 5,6 24 1914, 1843
Kviksølv 0,160 µg 0 - 3,15 67 1506
Arsen 0,180 µg 0,17 0 - 0,73 67 1506
Cadmium 2,80 µg 0,44 - 6,87 24 1914, 1843
Bly 1,19 µg 0,3 - 3,7 24 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,45 g 1,2 1 - 2,1 6 2127
Galaktose 0 g 6 2127
Glukose 1,38 g 1,25 0,8 - 2,4 6 2127
Sum monosakkarider 2,83 g 1003
Laktose 0 g 6 2127
Maltose 0 g 6 2127
Sakkarose 1,57 g 1,75 0,2 - 3 6 2127
Sum disakkarider 1,57 g 1003
Sum sukkerarter 4,40 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1314
Cellulose 0,950 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Uopløselige kostfibre 2,2 g 2,3 1,76 - 2,5 6 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,3 g 0,3 - 0,99 6 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g 6 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,009 22,8 1039
C18:0 0,001 1,82 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,001 1,82 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,026 64,3 1039
C18:3,n-3 0,004 9,14 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,010 24,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,001 1,82 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,029 73,4 1003
Sum fedtsyrer 0,040 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 9,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,026 64,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 27 2127
Lysin 27 2127
Methionin 0 2127
Cystin 2 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 19 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 27 2127
Arginin 22 2127
Histidin 0 2127
Alanin 50 2127
Asparaginsyre 91 2127
Glutaminsyre 132 2127
Glycin 13 2127
Prolin 4 2127
Serin 25 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby