DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 60
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
Engelsk navn
Rye flour, dark, wholemeal
Taxonomisk navn
Secale cereale (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1403 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1403 kJ 1003
Energi (kcal) 333 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 333 kcal 1003
Protein 8,7 g 8,13 - 10,5 17 1059, 1825, 1838
Protein fra Aminosyrer 7,4 g 1003
Protein, deklaration 9,4 g 8,72 - 11,3 17 1059, 1825, 1838
Kulhydrat difference 76,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 61,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 61,2 g 1003
Kostfibre 14,8 g 12,9 - 16,7 14 1825, 1838
Fedt 2,3 g 2,1 - 2,7 11 1825, 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 13 1003
Aske 1,6 g 1,41 - 1,8 14 1825, 1838
Tørstof 89,2 g 88,1 - 91,1 14 1825, 1838
Vand 10,8 g 8,9 - 11,9 14 1825, 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 0,37 - 1,34 10 1838
alfa-Tokotrienol 1,10 mg 0,82 - 1,31 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,330 mg 0,281 - 0,4 10 1838
Riboflavin (B2-vitamin) 0,106 mg 0,1 - 0,113 10 1838
Niacinækvivalent 1,82 NE 1003
Niacin 1,70 mg 1,68 - 1,8 10 1018
B6-vitamin 0,280 mg 0,248 - 0,3 5 1072
Pantotensyre 0,490 mg 0,4 - 0,55 10 1838
Biotin 6,00 µg 1344
Folat 74,2 µg 69 - 92 10 1803, 1845
Frit folat 36,0 µg 23,9 - 45,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 5,11 mg 2,5 - 11,7 13 1058, 1838
Kalium 438 mg 400 - 490 13 1058, 1838
Calcium 33,3 mg 29 - 40 16 1015, 1838
Magnesium 92,6 mg 77 - 134 13 1058, 1838
Rubidium 1400 µg 1200 - 1700 10 1348
Jern 2,80 mg 2,3 - 3,1 10 1838
Kobber 0,317 mg 0,23 - 0,39 36 1104, 1838
Zink 2,80 mg 1,9 - 3,9 36 1104, 1838
Mangan 2,16 mg 2,12 - 2,83 10 1838
Krom 4,00 µg 3,1 0,0 - 15,5 18 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 1348
Cobolt 2,00 µg 1 - 3 10 1348
Selen 1,50 µg 1,0 0,0 - 5 10 1889
Aluminium 1,10 mg 0,7 - 1,5 10 1348
Silicium 4,00 mg 2 - 10 10 1348
Bor 250 µg 170 - 300 10 1348
Fosfor 301 mg 269 - 352 16 1015, 1838
Fluor 140 µg 60 - 230 10 1348
Brom 2300 µg 1 - 15300 10 1348
Jod 4,60 µg 1,8 - 7,2 14 1055
Svovl 140 mg 120 - 160 10 1348
Nikkel 6,80 µg 6,9 2,1 - 10,5 10 1889
Kviksølv 0,430 µg 0,35 0,0 - 2,9 18 1506
Arsen 2,02 µg 1,05 0,0 - 8,8 18 1506
Cadmium 0,810 µg 0,87 0,43 - 0,99 10 1889
Bly 1,80 µg 1,9 0,6 - 3,3 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,230 g 0,17 - 0,27 12 2055
Glukose 0,220 g 0,12 - 0,3 12 2055
Sum monosakkarider 0,450 g 1003
Laktose 0 g 9 2055
Maltose 0,0700 g 0,0 - 0,22 12 2055
Sakkarose 1,80 g 1,53 - 1,97 12 2055
Sum disakkarider 1,87 g 1003
Sum sukkerarter 2,32 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 52,5 g 1314
Cellulose 1,50 g 1314
Lignin 0,700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,295 17,5 1039
C18:0 0,001 0,0597 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,231 13,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,014 60,3 1039
C18:3,n-3 0,138 8,24 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,296 17,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,231 13,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,152 68,6 1003
Sum fedtsyrer 1,679 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,138 8,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,014 60,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,498 1059, 1825, 1838
Isoleucin 344 230 1059
Leucin 599 400 1059
Lysin 374 250 1059
Methionin 147 98 1059
Cystin 136 91 1059
Phenylalanin 419 280 1059
Tyrosin 225 150 1059
Threonin 329 220 1059
Tryptofan 109 73 1059
Valin 509 340 1059
Arginin 494 330 1059
Histidin 225 150 1059
Alanin 419 280 1059
Asparaginsyre 644 430 1059
Glutaminsyre 1960 1310 1059
Glycin 419 280 1059
Prolin 779 520 1059
Serin 419 280 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 30,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 1003
Massefylde 0,6 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby