DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 625
Hummer, kogt
Engelsk navn
Lobster, boiled
Taxonomisk navn
Homarus gammarus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 379 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 379 kJ 1003
Energi (kcal) 90 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 90 kcal 1003
Protein 18,7 g T 626.0
Protein fra Aminosyrer 16,6 g 1003
Protein, deklaration 18,7 g T 626.0
Kulhydrat difference 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 626.0
Fedt 1,5 g T 626.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,10 g 1 1003
Aske 2,7 g T 626.0
Tørstof 23,2 g T 626.0
Vand 76,8 g T 626.0
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 3 T 626.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 626.0
E-vitamin 2,20 α-TE
alfa-Tokoferol 2,20 mg 1 T 626.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,035 - 0,06 2 T 626.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 0,011 - 0,032 2 T 626.0
Niacinækvivalent 4,99 NE 1003
Niacin 1,50 mg T 626.0
B6-vitamin 0,210 mg 1 T 654.0
Pantotensyre 1,63 mg T 626.0
Biotin 5,00 µg T 626.0
Folat 17,0 µg 12,2 - 25,3 4 T 626.0
Frit folat 7,00 µg 5 - 8,9 4 T 626.0
B12-vitamin 0,500 µg T 626.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 626.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1240 mg 1 T 626.0
Kalium 135 mg 1 T 626.0
Calcium 85,0 mg 1 T 626.0
Magnesium 47,0 mg 1 T 626.0
Jern 0,800 mg T 626.0
Kobber 1,70 mg T 626.0
Zink 1,80 mg T 626.0
Krom 2,06 µg 0,9 - 4,5 10 T 654.0
Selen 38,1 µg 8,6 - 74,7 10 T 654.0
Fosfor 192 mg T 626.0
Jod 140 µg 92 - 177 4 T 626.0
Nikkel 4,70 µg 0,3 - 14,9 10 T 654.0
Kviksølv 5,14 µg 1,9 - 12,1 10 T 654.0
Arsen 490 µg 19,1 - 1580 10 T 654.0
Cadmium 11,5 µg 0,2 - 51 10 T 654.0
Bly 1,50 µg 0,0 - 7 10 T 654.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,300 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 T 626.0
C14:0 0,016 1,44 T 626.0
C15:0 0,011 1,03 T 626.0
C16:0 0,119 10,8 T 626.0
C17:0 0,016 1,44 T 626.0
C18:0 0,054 4,96 T 626.0
C20:0 0,000 0,0 T 626.0
C22:0 0,000 0,0 T 626.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 626.0
C16:1,n-7 0,065 5,89 T 626.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 626.0
C18:1,n-9 0,195 17,7 T 626.0
C20:1,n-11 0,043 3,92 T 626.0
C22:1,n-9 0,049 4,44 T 626.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,043 3,92 T 626.0
C18:3,n-3 0,059 5,37 T 626.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 626.0
C20:4,n-6 0,006 0,517 T 626.0
C20:5,n-3 0,275 25,1 T 626.0
C22:5,n-3 0,016 1,44 T 626.0
C22:6,n-3 0,129 11,7 T 626.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,216 19,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,351 32 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,528 48,1 1003
Sum fedtsyrer 1,095 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,479 43,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,049 4,44 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 129 mg T 654.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,992 T 626.0
Isoleucin 868 290 T 626.0
Leucin 1620 540 T 626.0
Lysin 1470 490 T 626.0
Methionin 539 180 T 626.0
Cystin 239 80 T 626.0
Phenylalanin 748 250 T 626.0
Tyrosin 688 230 T 626.0
Threonin 868 290 T 626.0
Tryptofan 209 70 T 626.0
Valin 898 300 T 626.0
Arginin 1560 520 T 626.0
Histidin 359 120 T 626.0
Alanin 1260 420 T 626.0
Asparaginsyre 2040 680 T 626.0
Glutaminsyre 2930 980 T 626.0
Glycin 1230 410 T 626.0
Prolin 808 270 T 626.0
Serin 957 320 T 626.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 80,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 72 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 T 626.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby