DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 639
Brasen, rå
Engelsk navn
Bream, raw
Taxonomisk navn
Abramis brama (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 452 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 432 kJ 1003
Energi (kcal) 108 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 103 kcal 1003
Protein 16,7 g 1356
Protein, deklaration 16,7 g 1356
Kulhydrat difference 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,0 g 1356
Alkohol 0,0 g 1356
Salt deklaration 0,11 g 1003
Aske 1,1 g 1 - 1,2 6 1348
Tørstof 23,0 g 6 1348
Vand 77,0 g 6 1348
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 14,0 RE 1003
Retinol 14,0 µg 1356
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 5,50 µg 1003
D3-vitamin 5,50 µg 1356
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,30 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0700 mg 1356
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0700 mg 1356
Niacinækvivalent 4,00 NE 1003
Niacin 4,00 mg 1356
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1356
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,0 mg 1356
Kalium 350 mg 280 - 410 6 1348
Calcium 63,0 mg 44 - 94 6 1348
Magnesium 26,0 mg 22 - 28 6 1348
Rubidium 350 µg 110 - 830 6 1348
Jern 0,440 mg 0,39 - 0,53 6 1348
Kobber 0,0280 mg 0,024 0,015 - 0,05 11 1081
Zink 0,420 mg 0,4 0,33 - 0,62 11 1081
Mangan 0,0870 mg 0,028 - 0,2 6 1348
Krom 5,60 µg 5,3 0,0 - 14 11 1081
Molybdæn 5,00 µg 1 1348
Cobolt 0,500 µg 6 1348
Selen 24,0 µg 19,0 2 - 67 11 1081
Aluminium 0,1000 mg 6 1348
Silicium 0,500 mg 1 1348
Bor 10,00 µg 7 - 20 6 1348
Fosfor 210 mg 200 - 230 6 1348
Fluor 100,0 µg 30 - 300 6 1348
Brom 300 µg 1 1348
Jod 7,00 µg 1356
Svovl 220 mg 1356
Nikkel 10,00 µg 8,0 0,0 - 23 11 1081
Kviksølv 7,70 µg 7,9 2,3 - 15 11 1081
Arsen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,6 11 1081
Cadmium 0,700 µg 0,2 0,0 - 3 11 1081
Bly 2,00 µg 2,0 0,0 - 7 11 1081
Sum mineraler 692 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 1356
Sakkarose 0 g 1356
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,134 3,73 1356
C16:0 0,626 17,4 1356
C18:0 0,090 2,51 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,090 2,51 1356
C18:3,n-3 0,112 3,11 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,928 25,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,458 68,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,202 5,62 1003
Sum fedtsyrer 3,588 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,112 3,11 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,090 2,51 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 66 mg 1356
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,672 1356
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 65,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 40 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,897 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby