DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 646
Rugbrød med fedtrige frø og kerner, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark with high fat seeds and whole kernels, industrially pr...
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 904 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 906 kJ 1003
Energi (kcal) 215 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 216 kcal 1003
Protein 5,7 g 5,480 4,83 - 7,4 23 1309, 1257
Protein fra Aminosyrer 4,8 g 1003
Protein, deklaration 6,1 g 5,875 5,18 - 7,93 23 1309, 1257
Kulhydrat difference 42,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 33,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 33,2 g 1003
Kostfibre 8,8 g 8,7 7,6 - 10,4 23 1309, 1257
Fedt 4,5 g 3,8 2,2 - 7,3 25 1309, 1257, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,06 g 26 1003
Aske 2,2 g 2,2 1,67 - 2,64 23 1309, 1257
Tørstof 54,7 g 54,8 51,8 - 57,1 25 1309, 1257, 2193
Vand 45,3 g 45,2 42,9 - 48,2 25 1309, 1257, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 7.0
beta-Caroten 0 µg T 7.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 7.0
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 7.0
K1-vitamin 1,86 µg 2 2193
Menaquinon 4 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 µg 2 2193
Menaquinon 8 0,224 µg 2 2193
Menaquinon 9 0,138 µg 2 2193
Menaquinon 10 µg 2 2193
K2-vitamin 0,220 µg
K-vitamin 2,08 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,209 mg 0,205 0,135 - 0,28 23 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0693 mg 0,068 0,058 - 0,08 23 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 1003
Niacin 0,883 mg 0,82 0,52 - 1,29 19 1309
B6-vitamin 0,195 mg 0,18 0,18 - 0,24 4 1257
Pantotensyre 0,233 mg 0,23 0,19 - 0,32 19 1309
Biotin 7,34 µg 6,7 5,9 - 10,9 5 1309
Folat 27,7 µg 27,0 20 - 42 22 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 425 mg 440,5 332 - 494 26 2097
Kalium 257 mg 260,0 198 - 308 22 1309, 1257
Calcium 32,0 mg 30,85 22,2 - 43,4 22 1309, 1257
Magnesium 63,0 mg 58,85 44 - 84 22 1309, 1257
Jern 1,72 mg 1,695 1,41 - 2,14 22 1309, 1257
Kobber 0,254 mg 0,237 0,156 - 0,37 22 1309, 1257
Zink 1,59 mg 1,495 1,18 - 2,15 22 1309, 1257
Mangan 1,23 mg 1,18 0,95 - 1,62 18 1309
Krom 7,95 µg 7,05 2,6 - 16,9 18 1309
Selen 2,81 µg 2,7 0,6 - 6 18 1309
Fosfor 178 mg 172,0 132 - 215 22 1309, 1257
Chlorid 805 mg 840,0 582 - 980 38 1309, 2006, 1257
Jod 21,6 µg 1 2197
Nikkel 15,0 µg 14,8 5,2 - 25,3 18 1309
Cadmium 3,46 µg 3,1 1,55 - 8,7 18 1309
Sum mineraler 1760 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,50 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 29,7 g 30,1 25,3 - 35,2 23 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,326 8,74 1309
C18:0 0,130 3,48 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,016 0,418 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,033 0,891 1309
C18:1,n-9 0,840 22,5 1309
C20:1,n-11 0,005 0,132 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,742 46,7 1309
C18:3,n-3 0,633 16,9 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,471 12,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,878 23,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,374 63,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 3,723 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,633 16,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,742 46,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,973 1309, 1257
Isoleucin 224 230 T 60.0
Leucin 389 400 T 60.0
Lysin 243 250 T 60.0
Methionin 95 98 T 60.0
Cystin 89 91 T 60.0
Phenylalanin 272 280 T 60.0
Tyrosin 146 150 T 60.0
Threonin 214 220 T 60.0
Tryptofan 71 73 T 60.0
Valin 331 340 T 60.0
Arginin 321 330 T 60.0
Histidin 146 150 T 60.0
Alanin 272 280 T 60.0
Asparaginsyre 418 430 T 60.0
Glutaminsyre 1280 1310 T 60.0
Glycin 272 280 T 60.0
Prolin 506 520 T 60.0
Serin 272 280 T 60.0
Sum essentielle Aminosyrer 2900 T 60.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 5230 T 60.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,822 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby