DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 646
Rugbrød med fedtrige frø og kerner, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark with high fat seeds and whole kernels, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 899 kJ 1003
Energi (kcal) 214 kcal 1003
Protein 5,7 g 5,4802 4,83 - 7,4 23 1257, 1309
Protein fra Aminosyrer 4,8 g 1003
Protein, deklaration 6,1 g 5,875 5,18 - 7,93 23 1309, 1257
Kulhydrat difference 42,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 33,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 33,2 g 1003
Kostfibre 8,8 g 8,7 7,6 - 10,4 23 1309, 1257
Fedt 4,3 g 3,8 2,2 - 7,3 23 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,06 g 26 1003
Aske 2,2 g 2,2 1,67 - 2,64 23 1257, 1309
Tørstof 54,6 g 54,5 51,8 - 57,1 23 1257, 1309
Vand 45,4 g 45,5 42,9 - 48,2 23 1257, 1309
Nitrogen 0,973 g 0,94 0,83 - 1,27 23 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 7
beta-Caroten 0 µg T 7
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 7
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 7
Thiamin (B1-vitamin) 0,209 mg 0,205 0,135 - 0,28 23 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0693 mg 0,068 0,058 - 0,08 23 1257, 1309
Niacinækvivalent 1,18 NE 1003
Niacin 0,883 mg 0,82 0,52 - 1,29 19 1309
B6-vitamin 0,195 mg 0,18 0,18 - 0,24 4 1257
Pantothensyre 0,233 mg 0,23 0,19 - 0,32 19 1309
Biotin 7,34 µg 6,7 5,9 - 10,9 5 1309
Folat 27,7 µg 27 20 - 42 22 1257, 1309
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 425 mg 440,5 332 - 494 26 2097
Kalium 257 mg 260 198 - 308 22 1257, 1309
Calcium 32,0 mg 30,85 22,2 - 43,4 22 1257, 1309
Magnesium 63,0 mg 58,85 44 - 84 22 1309, 1257
Jern 1,72 mg 1,695 1,41 - 2,14 22 1257, 1309
Kobber 0,254 mg 0,2375 0,156 - 0,37 22 1309, 1257
Zink 1,59 mg 1,495 1,18 - 2,15 22 1309, 1257
Mangan 1,23 mg 1,18 0,95 - 1,62 18 1309
Krom 7,95 µg 7,05 2,6 - 16,9 18 1309
Selen 2,81 µg 2,7 0,6 - 6 18 1309
Fosfor 178 mg 172 132 - 215 22 1309, 1257
Chlorid 805 mg 840 582 - 980 38 1257, 1309, 2006
Jod 20,8 µg 20,1 12,7 - 36,9 33 2006, 1309
Nikkel 15,0 µg 14,8 5,2 - 25,3 18 1309
Cadmium 3,46 µg 3,1 1,55 - 8,7 18 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,50 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 29,7 g 30,1 25,3 - 35,2 23 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,326 8,74 1309
C18:0 0,130 3,48 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,016 0,418 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-7 0,033 0,891 1309
C18:1,n-9 0,840 22,5 1309
C20:1,n-11 0,005 0,132 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,742 46,7 1309
C18:3,n-3 0,633 16,9 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,471 12,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,878 23,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,374 63,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 3,723 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,633 16,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,742 46,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 224 230 T 60
Leucin 389 400 T 60
Lysin 243 250 T 60
Methionin 95 98 T 60
Cystin 89 91 T 60
Phenylalanin 272 280 T 60
Tyrosin 146 150 T 60
Threonin 214 220 T 60
Tryptofan 71 73 T 60
Valin 331 340 T 60
Arginin 321 330 T 60
Histidin 146 150 T 60
Alanin 272 280 T 60
Asparaginsyre 418 430 T 60
Glutaminsyre 1280 1310 T 60
Glycin 272 280 T 60
Prolin 506 520 T 60
Serin 272 280 T 60
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,865 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby