DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 667
Surbrød
Engelsk navn
Bread, bolted rye and wheat, sour, with caraway seeds
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1053 kJ 1003
Energi (kcal) 249 kcal 1003
Protein 7,0 g 1 1059
Protein fra Aminosyrer 6,5 g 1003
Protein, deklaration 7,6 g 1 1059
Kulhydrat difference 50,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 46,4 g 1003
Kostfibre 3,7 g 2,7 - 5,3 16 T 676
Fedt 2,8 g 1,3 - 4,75 16 T 676
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,06 g 4 1003
Aske 1,6 g 1,12 - 2,02 16 T 676
Tørstof 62,2 g 56 - 65,7 16 T 676
Vand 37,8 g 34,3 - 44 16 T 676
Nitrogen 1,219 g 1 1059
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 66,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
alfa-Tokotrienol 0,0500 mg 0,04 - 0,06 4 T 676
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0850 mg 0,083 - 0,103 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0672 mg 0,043 - 0,102 16 T 676
Niacinækvivalent 1,26 NE 1003
Niacin 0,750 mg 0,51 - 0,98 10 1018
B6-vitamin 0,120 mg 0,09 - 0,148 3 1025
Pantothensyre 0,300 mg T 676
Biotin 3,00 µg T 676
Folat 36,5 µg 18 - 47 18 T 676
Frit folat 8,00 µg 4,9 - 12,2 4 T 676
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 424 mg 348 - 565 4 1058
Kalium 201 mg 163 - 243 4 1058
Calcium 22,8 mg 15,9 - 38 16 T 676
Magnesium 34,6 mg 24,4 - 51,9 4 1058
Jern 0,700 mg 1043
Kobber 0,121 mg 0,09 - 0,2 19 T 676
Zink 0,703 mg 0,43 - 1,43 16 T 676
Krom 7,20 µg 5,2 1,6 - 15,5 9 T 676
Selen 2,18 µg 1,9 - 3,6 8 T 676
Fosfor 105 mg 71 - 167 16 T 676
Jod 2,40 µg 1,65 - 3,1 5 1055
Nikkel 7,93 µg 2,2 - 27 8 T 676
Kviksølv 0,420 µg 0 0 - 2,8 9 T 676
Arsen 0,400 µg 0 0 - 1,9 9 T 676
Cadmium 7,28 µg 1,4 - 15,9 8 T 676
Bly 0,847 µg 0 - 1,7 8 T 676
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 0 - 0,2 4 T 676
Glukose 0,0500 g 4 T 676
Sum monosakkarider 0,150 g 1003
Laktose 0 g T 676
Maltose 1,37 g T 676
Sakkarose 0,0500 g 4 T 676
Sum disakkarider 1,42 g 1003
Sum sukkerarter 1,57 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,361 17,5 T 42
C18:0 0,001 0,0549 T 42
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,283 13,7 T 42
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,244 60,4 T 42
C18:3,n-3 0,170 8,24 T 42
C20:4,n-6 0,000 0 T 42
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,362 17,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,283 13,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,414 68,6 1003
Sum fedtsyrer 2,059 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 8,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,244 60,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 317 260 1059
Leucin 536 440 1059
Lysin 219 180 1059
Methionin 111 91 1059
Cystin 116 95 1059
Phenylalanin 354 290 1059
Tyrosin 146 120 1059
Threonin 207 170 1059
Tryptofan 76 62 1059
Valin 378 310 1059
Arginin 329 270 1059
Histidin 171 140 1059
Alanin 268 220 1059
Asparaginsyre 390 320 1059
Glutaminsyre 2570 2110 1059
Glycin 305 250 1059
Prolin 707 580 1059
Serin 366 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0150 mg 0 - 0,04 T 676
Serotonin 0 mg T 676
Sum biogene aminer 0,0150 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,75
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 T 42

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby